Zwarte Cross schoner dankzij Volta Energy

Het grootste festival van Nederland sinds 1997, de Zwarte Cross, draagt bij aan een duurzamer event door gebruik te maken van het nieuwste product van Volta Energy. Het 120 kVA zon-aggregaat kan de vervuilende diesel aggregaten 100% vervangen, zonder de schadelijke uitstoot. Zo wordt er maar liefst 7,5 kiloton minder CO2 uitgestoten. Volta Energy produceert en verhuurt duurzame, schone energie op mobiele locaties. Daardoor zijn de producten uitermate geschikt om festivals te helpen verduurzamen. De Zwarte Cross gaat 14 juli van start en is het grootste terrein waar het nieuwe aggregaat een afzienbaar kleinere footprint achter zal laten. 

Het is niet het eerste festival dat gebruik maakt van de oplossingen van Volta Energy. Gezien de grotere trend om evenementen te vergroenen, wordt het bedrijf steeds vaker gevraagd om haar mobiele energie in te zetten. Zo stonden ze eerder al op Paaspop, Awakenings en Defqon. Het is wel een van de eerste keren dat de nieuwste 120 kVA aanwinst in de spotlights staat. "Wij vinden het logisch dat wij meer doen dan ‘slechts’ festivals uit de grond stampen. Afval scheiden is er één onderdeel van, maar we ondernemen meer pogingen om van onze festivals een fijnere plek te maken voor iedereen. Alle activiteiten die bij ons betrekking hebben op maatschappelijk verantwoord ondernemen, de wereld mooier/leuker maken en innovatie vallen onder de noemer ‘Alles Komt Goed", aldus Arno Knapen, Event Manager Zwarte Cross.

Ondersteuning grote namen
De samenwerking met Zwarte Cross komt niet uit de lucht vallen; in 2019 was het terrein testlocatie voor de Volta 3 kVA aggregaten. Daarnaast kan het duurzame mobiele energiebedrijf op erkenning uit verschillende hoeken rekenen. Sinds 2020 werken ze intensief samen met telecommunicatiebedrijf Ericsson. Zij ontwerpen, bouwen en onderhouden het mobiele netwerk van Vodafone. Door het hele land staan zon-aggregaten voor het ondersteunen van 5G mobiel verkeer. Gemiddeld besparen deze locaties voor Ericsson zo’n 175 duizend liter diesel per jaar. Dat is vergelijkbaar met meer dan 60 rondjes om de aarde rijden met een auto. Of de uitstoot van 20 huishoudens op jaarbasis.

Volta Energy is opgericht in 2017 door de gebroeders Bleumer en het bedrijf maakte een groeispurt door na deelname aan het bekende tv-programma Dragons’ Den. Na de uitzending konden ze rekenen op meerdere investeringen van Shawn Harris’  investeringsbedrijf Orange Wings in 2020/2021. Er is sindsdien een hoop veranderd, behalve de ambitie van de twee Bleumer broers: er alles aan doen om klimaatverandering tegen te gaan. De huidige groei om te voldoen aan de stijgende vraag naar duurzame alternatieven is een direct gevolg van de investeringen. Ook de samenwerking met Ericsson is een gevolg van de uitzending. 

Groei ambities
De broers hebben grote ambities: de 120 kVA was onderdeel van de investeringspitch en is in korte tijd toegevoegd aan het aanbod. Dit jaar is de wens om maar liefst 100 nieuwe aggregaten toe te voegen en een omzetgroei van 500% ten opzichte van 2021 te realiseren. De focus ligt momenteel op Nederland, maar de vraag vanuit Frankrijk, Duitsland en andere internationale markten lonkt. “Mijn broertje en ik zijn in de schuur van pa en ma begonnen om een positieve bijdrage aan de energietransitie te kunnen geven. Dat we met deze ambitie nu zelfs dit soort partijen mogen helpen, dat zij inzien dat ze met onze producten daadwe rkelijk impact maken is een enorm compliment. Dat we nu weer op Zwarte Cross staan en het gehele terrein in plaats van een deel voorzien en er onze nieuwste 120 kVA aanwinst in kunnen zetten, versus de 3 kVA in 2019 geeft goed de groei van zowel de vraag als ons bedrijf aan", aldus Roel Bleumer, oprichter Volta Energy.
 

Thu, 07-July-2022 15:51

Algemene voorwaarden | privacy statement