Datavideo Nighthawk - filmen in het donker

Videoproducenten kennen het allemaal wel: te weinig licht in je productie. In gecontroleerde omstandigheden vaak geen probleem, een extra lampje is zo gepakt. Maar in een productie op locatie, zoals een theater of concertpodium is het niet zo’n eenvoudige opgave. Datavideo heeft speciaal voor deze situaties een extra lichtgevoelige camera ontwikkeld, de NH-100 Nighthawk.


Datavideo’s NH-100 Nighthawk is een speciale camera. Deze systeemcamera gebruikt namelijk een 20 megapixel sensor om FullHD beeld te schieten. Door deze enorme resolutie kan er bijzonder effectief aan ruisonderdrukking worden gedaan. Hierdoor is zelfs in donkere omgevingen het beeld ruisvrij en bijzonder gedetailleerd. Dankzij een groot dynamisch bereik kan de Nighthawk ook goed omgaan met plotseling veranderende lichtomstandigheden.

De Nighthawk kan daardoor effectief gebruikt worden voor het opnemen van evenementen waarbij de producent geen invloed heeft op het gebruikte licht. Denk hierbij aan podiumevenementen zoals theater en optredens, maar ook shoots buiten zoals nieuwsreportages en documentaires. De Nighthawk gebruikt een processor die12 bit kleurgegevens verwerkt, waardoor alle benodigde informatie voor nabewerking beschikbaar is. 

Nighthawk gebruikt een MFT objectief (Micro 4/3). Hierdoor is deze camera geschikt voor een groot aantal lenzen van Panasonic, Leica, Sony en andere fabrikanten. Ook kan de Nighthawk overweg met lensconverters van bijvoorbeeld Aputure, om zo een Canon EF objectief te kunnen gebruiken. De camera is standaard uitgerust met één HDMI en twee 3G-SDI uitgangen. Hierdoor is de camera veelzijdig inzetbaar en kan de producent er ook voor kiezen om de Nighthawk in een rig te bouwen met verschillende monitoren, recorders en andere accessoires. Ook aan audio is gedacht met twee full size XLR ingangen. Door middel van schroefgaten rondom kan de gebruiker all out gaan met het ontwikkelen van zijn rig.
 

Tue, 22-May-2018 15:55