Meerderheidsbelang Vogels in SmartMetals Mounting Solutions

Vogel’s, marktleider op het gebied van tv bevestigingssystemen, kondigt voor de derde keer in één jaar tijd een flinke uitbreiding van de Vogel’s groep aan. In het jaar van haar 45-jarig bestaan neemt het moederbedrijf van het Eindhovens familiebedrijf een meerderheidsbelang in SmartMetals Mounting Solutions. Zij zijn met name actief in de B2B markt en bieden een compleet assortiment vloer-, wand- en plafondmontage oplossingen voor projectoren, flatscreens en whiteboards. Vogel’s wil zich met dit meerderheidsbelang nog nadrukkelijker positioneren als specialist in AV productoplossingen. Ze kan hiermee haar positie in de professionele markt versterken en geeft hiermee invulling aan haar groeistrategie. 

Na de bekrachtiging van het meerderheidsbelang door Vogel’s blijft SmartMetals Mounting Solutions als zelfstandige entiteit bestaan. Beide bedrijven zullen elkaars krachten gaan benutten. Vogel’s Professional Solutions alsook SmartMetals zijn beiden werkzaam in hetzelfde werkveld, maar zowel de productpakketten als de diverse marktsegmenten zijn juist grotendeels complementair aan elkaar. Dit betekent een verbreding van ieders mogelijkheden en uitwisseling op gebied van inkoop, productie, marketing en sales naast natuurlijk kennis en capaciteit.  

Gerdi Vogels, Algemeen Directeur Vogel’s: “Ik ben zeer verheugd met deze uitbreiding voor de Vogel’s groep. Dit meerderheidsbelang in SmartMetals biedt een sterkere marktpositie in de groeiende Professionele markt. Door deze combinatie kunnen we met beide merken de marktpositie verbeteren en de distributie versterken. Door deze overname slaan we onze vleugels verder uit. Het gaat ons nieuwe kansen en mogelijkheden bieden in de B2B branche.”

Vincent Rekveldt, Algemeen Directeur en mede-eigenaar van SmartMetals Mounting Solutions: “Vanaf 2004 hebben we ons als merk ontwikkeld tot een specialist in o.a. maatwerkoplossingen voor professionele toepassingen. Ook op het gebied van liftsystemen zijn we toonaangevend. Deze deelname van Vogel’s past prima in de ontwikkelingsfase waarin SmartMetals zich bevindt. Wij kijken enorm uit naar de kansen die het biedt op een gezamenlijke bredere inzet van onze expertise en in distributie.” 

 

Wed, 23-May-2018 13:51