NAB: samenwerking Roland en JVC onderstreept

Roland Pro A/V heeft de show in Las Vegas aangegrepen om haar samenwerking met JVC Professional Video vorm te geven. Beide fabrikanten toonden op hun stand een tally-over LAN-integratie van de sinds kort leverbare Roland V-60HD HD Video Switcher met de JVC RM-LP100 Controller en KY-PZ100 PTZ IP-camera’s. “De nieuwe V-60HD is zeer compact maar zit boordevol features. Met zes inputs, is het een fantastische optie van Roland voor toepassing in onze entry-level studio-oplossing”, aldus Craig Yanagi, product marketing manager, JVC Professional Video. “Hij integreert naadloos met de eveneens nieuwe streaming PTZ camera’s en onze andere modellen, dus zelfs bij budgetproducties kan men hiermee toch een zeer professioneel resultaat neerzetten.”

Rob Read, Roland Pro A/V Business Development Manager voegt toe: “Beide teams van engineers hebben zeer hard gewerkt. Het is geweldig om de samenwerking tussen de JVC en Roland engineers te zien. Niet alleen met betrekking tot dit zeer efficiënte tally-systeem, maar ook inzake toekomstige functionaliteiten van onze switchers. We zijn dan ook zeer verheugd om deze oplossing dit jaar op NAB te kunnen tonen.”

De V-60HD die sinds januari verkrijgbaar is, biedt een uitgebreide feature set ten behoeve van live event productie, broadcast, recording en streaming. De V-60HD is uitgerust met SDI inputs voor camera’s, HDMI inputs voorzien van scalers voor data, computers, tablets en diverse andere connectoren voor een verscheidenheid aan videobronnen. Daarnaast biedt de switcher Program, Preview en een separate AUX-bus voor monitoring of multi-screen configuraties. Verder voorziet de V-60HD in een geavanceerde audiomixer inclusief multi-channel embedded audio, XLR/TRS en RCA inputs. Multi-channel embedded audio naar de twee SDI outputs en uitgebreide dynamics en auto-mixing functies maken het geheel af.

Tue, 01-May-2018 16:06