Teufel Mute BT: kwaliteit voor een schappelijke prijs

Op de redactie van AV & Entertainment Magazine hadden we het plezier om de Teufel Mute BT te mogen testen, in ons geval in een Mac-omgeving. Het is de opvolger van de Teufel Mute, waarbij de letters BT staan voor bluetooth (4.0), één van de extra opties op deze meer geavanceerde variant. Samen met de vriendelijke prijs (€ 199,99) en de actieve ruisonderdrukking zorgde het voor reden genoeg om blij te worden van deze hoofdtelefoon.

Eigenlijk begint dat blij worden al bij het openmaken van de doos. De Mute BT wordt namelijk geleverd met een even degelijke als fraaie opbergcase, die qua vormgeving aansluit op het strakke uiterlijk van de hoofdtelefoon zelf. Het matzwarte materiaal waarvoor gekozen is, geeft de Mute BT een stijlvolle uitstraling die ook nog eens luxe aandoet.

De bediening van de hoofdtelefoon gebeurt middels knoppen op de linkeroorschelp. Daar kun je alles mee wat je wilt, maar zeker in het begin is het even zoeken om handigheid te krijgen in het bedienen. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om te voelen aan welke knoppen je nu precies zit. Met een schakelaar switch je tussen de verschillende opties: bluetooth, bedraad luisteren en ANC; de Active Noise Cancelling waarmee de hoofdtelefoon is uitgerust. En dat is vrij bijzonder voor een variant in deze prijscategorie. De ruisonderdrukking (met behulp van actieve microfoons aan de buitenkant van de oorschelpen) doet zijn werk bovendien ook nog eens bewonderenswaardig goed. Door de extra microfoon in de linker oorschelp kun je de Mute BT ook gebruiken voor Ok Google en Siri. Met de bluetoothverbinding zijn we ronduit gelukkig. Die is stabiel, zonder haperingen en heeft een flink bereik.

Dan waar het écht om draait bij de keuze voor een hoofdtelefoon: het geluid. Zoals we van Teufel gewend zijn (op de redactie zijn we bijvoorbeeld ook fan van de Teufel Massive) is er wat dat betreft geen reden tot klagen. Sterker nog: het geluid is kraakhelder en indrukwekkend te noemen. De 40mm HD-driver en neodymium magneten zorgen bovendien voor de Duitse fabrikant zorgen voor een gedetailleerd geluid met een nauwkeurige basweergave.

De Teufel Mute maakte nog gebruik van een AAA-batterij. Bij de Mute BT is die (gelukkig) vervangen door een accu. Eenvoudig op te laden via micro-USB en met een héél lange accuduur. Bij bedraad luisteren en zonder ANC haal je de vijftig uur en bij bluetooth én ANC belooft Teufel nog altijd een uur of 28. Het moet gezegd: dat aantal uren haal je ook écht! Enig nadeel volgens ons: op de hoofdtelefoon is niet te zien hoe vol de accu nog is en dus weet je niet hoe lang ‘ie nog meegaat tijdens een luistersessie. Volledig opladen duurt vervolgens krap twee uur, dus ook wat dat betreft geen enkele reden tot klagen. Mocht je accu op den duur zijn langste tijd gehad hebben, dan is ‘ie ook nog eens vervangbaar.

Al met al genoeg redenen om héél blij te worden van de Mute BT. Kwalitatief gezien al, maar in combinatie met de zeer schappelijke prijs wordt dat gevoel alleen nog maar sterker.

Meer informatie en specificaties op www.teufelaudio.nl

 

Mon, 20-March-2017 15:08

Algemene voorwaarden | privacy statement