Audisi ONE bij Radio M Utrecht

Nieuwe radioautomatisering en een nieuw digitaal audioplatform. Die twee omvangrijke projecten voerde Radio M Utrecht afgelopen zomer met succes uit. De regionale omroep voor de provincie Utrecht heeft Audisi ONE gekozen als opvolger voor CoSTAR. DHD Series 52 heeft het RM4200 platform vervangen. De noodzaak om playout en audioplatform te vernieuwen was al heel lang aanwezig, maar werd telkens uitgesteld door onzekere toekomstplannen voor de regionale omroepen.

Radio M Utrecht gebruikte jarenlang CoSTAR. Dit pakket werd al lang niet meer ondersteund en kon alleen nog maar op oude hardware werken. De omroep deed uitgebreid onderzoek naar nieuwe software voor alle playout. Beheerders, technici, presentatoren en DJ’s zijn bij omroepen op werkbezoek geweest en hebben aan de hand van een beoordelingssysteem hun bevindingen aan het management gepresenteerd. Audisi ONE bleek daarbij als beste aan te sluiten bij de werkwijze van Radio M Utrecht
en Bingo FM, de stadszender van Utrecht.

Groot project
“De komst van Audisi ONE is een groot project voor de omroep”, aldus Erik Veuger, coördinator uitzendtechniek. “We zijn begonnen met een uitgebreid onderzoek, zodat we een besluit zouden nemen dat door iedereen gedragen wordt. Na de definitieve keuze door de directie, is de voorgeschreven hardware aangeschaft en hebben we samen met Audisi het systeem gebouwd. Dat betekent een migratie van de CoSTAR database, installatie van GML on-air applicaties in drie on-air studio’s en installatie van GML-Planners in een aantal WPM’s. Op de redactie wordt met de GML-Spotter gewerkt.”

Twee technici hebben de configuratie van het grid voor hun rekening genomen. Het grid is de basis voor de planning en import van playlisten, voor zowel nonstop, reclame en live assist.

Wed, 11-October-2017 13:42