D&MS bouwt nieuwe Master Control Room van Ericsson

Donderdag 20 augustus 2015
De Master Control Room (MCR) in het Videocentrum op het Media Park is sinds jaar en dag dé centrale plek in Nederland voor alle in- en uitgaande televisieverbindingen: via de MCR is het mogelijk om alle televisiezenders in de wereld te bereiken en alle inkomende verbindingen door te zetten naar Nederlandse en buitenlandse zenders en mediabedrijven. Na zo’n 15 jaar trouwe dienst en diverse upgrades investeert eigenaar en dienstverlener Ericsson Broadcast & Media Services nu in een volledige vervanging van de MCR.

Doordat de nieuwe Master Control Room op een andere plek, vlak naast de oude, wordt gebouwd is de continuïteit van dienstverlening gewaarborgd en komt er bovendien meer ruimte beschikbaar voor aanvullende diensten. De nieuwe MCR, futureproof en klaar voor IP, wordt onderdeel van het nieuwe Ericsson gebied in het NOS gebouw waar het een geheel zal vormen met vele andere multifunctionele ruimten en kantoorplekken. 

System integrator D&MS werd gevraagd om deze zomer een ‘state of the art' Master Control Room te bouwen. Met hulp van console specialist KB MF is onder meer een enorme ronde desk geconstrueerd met goed zicht op de centrale monitorenwand bestaande uit 22 high class 55” inch monitoren. In de nieuwe setup zijn diensten als encoding en transcoding naadloos geïntegreerd in één control center waardoor de MCR ook voor online en streaming doeleinden ideaal uitgerust is. De nieuwe MCR zal binnenkort officieel door Ericsson in gebruik worden genomen.