Dagcursus Werken op Hoogte

Woensdag 18 februari 2015
<p>Veilig werken op hoogte is van groot belang. Stagefreaks biedt daarom nu ook dagcursussen Werken op Hoogte aan. Voor het geven van deze cursussen werkt Stagefreaks samen met Van Loon Rigging, specialist in klimmen en hijsen. Freek Noordenbos, eigenaar van Stagefreaks zegt: “We zijn blij dat we de veiligheid en werkbaarheid in de evenementenbranche met de opening van dit Stagefreaks opleidingscentrum naar een hoger niveau kunnen tillen."
 
Linq Event Group is werkzaam in de evenementenbranche, daarom koos Paul van Rengs (directeur Linq Event Group) ervoor om haar personeel vakkundig op te laten leiden door Stagefreaks. Paul van Rengs zegt over de gevolgde cursus onder andere: "Veilig werken met gereedschappen op hoogte is goed voor ons personeel. Hier zijn wij en mijn opdrachtgevers bij gebaat. Er wordt aandacht besteed aan hijsen en plaatsen/riggen van materiaal, takels etc; Bij vertrek krijgt men naslagwerk met belangrijke aandachtspunten en de nodigeinformatie mee.
 
De evenementen staan onder grote financiële (tijds)druk en moeten snel en veilig opgebouwd worden. Stagefreaks biedt daarom drie verschillende dagcursussen Werken op Hoogte aan: basis, gevorderden en redding. In deze cursussen leer je alles over materiaal, methodes, wetgeving, krachten en knopen. De dag bestaat uit een ochtend theorie en een middag praktijkopdrachten. Per cursusdag zijn er maximaal zes deelnemers. Hierdoor is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Deze persoonlijke aanpak zorgt er voor dat de cursist de juiste vaardigheden kan ontwikkelen.
 
Wat de cursist leert tijdens de cursussen is direct toepasbaar in de praktijk. De cursus voor gevorderden is iets uitgebreider en zorgt er tegelijkertijd voor dat er geheel nieuwe technieken kunnen worden toegepast. De reddings-cursus is zeer geschikt voor professionals die werken op hoogte en hun kennis naar een hoger niveau willen tillen. In het speciaal opgestelde opleidingscentrum (industrieterrein Ekkersrijt Son en Breugel) kunnen verschillende (bedrijf)situaties worden opgesteld, zodat er genoeg mogelijkheden zijn om de theorie meteen tot uitvoering te brengen. Door middel van deze manier van werken krijgt de klant ook meteen de kans om net zolang te oefenen tot dat men zich veilig voelt bij de werkzaamheden.
 
Voor deze cursussen werkt Stagefreaks samen met Van Loon Rigging. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het veilig hangen van licht, geluid, video en andere objecten voor uiteenlopende evenementen. Met hun jarenlange kennis en ervaring zijn zij de juiste partner voor Stagefreaks om deze cursussen samen aan te bieden.