De RODELink Performer Kit

Donderdag 14 september 2017
<p>RØDE breidt zijn snelst groeiende categorie, de RØDELink Wireless range, uit met de introductie van de Performer Kit. Naast de populaire Filmmaker en Newsshooter Kits, brengt RØDE nu de Performer Kit uit; een hoge kwaliteit draadloze condensator microfoon (TX-M2) en een desktop receiver (RX-DESK). 



De TX-M2 is afgeleid van de geroemde RØDE M2 live condensator microfoon met een super-cardioide opname patroon
om ongewenst geluid van de zij- en achterkant te voorkomen. De TX-M2 wordt gevoed door de meegeleverde accu, de LB-1.
Met het gebruik van de LB-1 kan de microfoon tot tien uur achter elkaar gebruikt worden. Om de microfoon op te laden
zit er aan de zijkant van de microfoon een micro-USB aansluiting of kan er gebruik worden gemaakt van de los verkrijgbare oplaaddock.

Indien de LB-1 leeg is, kan er ook gebruik worden gemaakt van twee AA-batterijen. Op de microfoon zit een mute-switch, bekend van de M2. Uniek is de mute-override functie. Hiermee overruled de geluidsman via de ontvanger de mute-knop op de microfoonbody zelf. Nooit meer ongewenste stiltes doordat de mute knop op de microfoon per ongeluk is geactiveerd.

De RX-DESK receiver
De receiver (RX-DESK) is, naast de Mute Override, ook voorzien van twee antennes voor maximale signaalkwaliteit,
twee verschillende outputs en een variabele volume control. Op de achterkant van de receiver zit zowel een XLR- als een 6.3mm jackaansluiting voor maximale compatibiliteit met versterkers of mengpanelen. Door de variabele volume control kan de output van de microfoon naar het gewenste volume worden aangepast. De RX-DESK wordt gevoed door een voedingskabel met een locking nut zodat deze niet los kan schieten. Via de Micro-USB poort kan de firmware van de RØDELink geupdate worden, zodat deze altijd van de nieuwste firmware voorzien kan worden.

Doordat de producten van de RØDELink range allemaal gebruik maken van dezelfde technologie, kunnen alle RØDELink apparaten met elkaar gepaard worden. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de transmitter van de Filmmaker Kit (TX-BELT) te verbinden met de nieuwe desktop receiver (RX-DESK) van de Performer Kit. Een ander voorbeeld; de draadloze microfoon (TX-M2) is ook te verbinden met de on-camera receiver van de Newsshooter Kit (RX-CAM).