Facility House opent studio in Hilversum: FH Green House Studio 1

Donderdag 14 juli 2016
 Het facilitair bedrijf voor opname en bewerking van televisieprogramma’s Facility House opent op 1 september de deuren van haar eerste studio: FH Green House Studio 1. De naam verwijst naar de duurzame wijze waarop Facility House de studio gaat exploiteren. Zo zal de studio volledig worden voorzien van LED studioverlichting.

De FH Green House studio van Facility House aan de Mussenstraat in Hilversum ligt direct naast Werf 35, dé verzamelplaats voor gamebedrijven, startups, kunstenaars en creatieven. Het is een plek waar startende ondernemers en kleine bedrijven met een creatieve insteek een eigen kantoor hebben. Op hetzelfde terrein zijn het populaire restaurant Chef Aan De Werf en het hoofdkantoor van La Place gevestigd waar door productiecrew kan worden gegeten. 

Het complex wordt momenteel flink opgeknapt en krijgt daarmee een moderne look and feel. De studio is gelegen op slechts 10 minuten rijden van het Media Park en enkele minuten van de A27.

Volgens directielid Jan de Pijper van Facility House voorziet de studio in een groeiende behoefte: “We merkten dat er in Hilversum echt een tekort was aan een studio van dit formaat. Op het Media Park zijn steeds meer studio’s permanent aan zenders en producenten verhuurd waardoor er weinig tot geen keuze is met alle gevolgen van dien voor de flexibiliteit en tarieven. ”
FH Green House Studio 1 heeft een vloeroppervlak van 792m2 en de volgende afmetingen: 24 x 33 meter, de werkhoogte is 5,80 meter. Er zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen, productieruimten, kleedkamers en ruimte voor opvang van publiek.

De studio wordt geëxploiteerd in samenwerking met het lichtbedrijf Lighting Ambassador dat al het studiolicht op LED basis zal leveren. Hiermee wordt deze studio de eerste “groene” studio van Nederland. Het gebruik van LED licht levert een energiebesparing op van zo’n 90% en reduceert tevens het gebruik van een airco waardoor de totale energie- en dus kostenbesparing nog verder kan oplopen. Lighting Ambassador heeft vele jaren ervaring op studiogebied en zal tevens het dagelijks studiobeheer voor zijn rekening nemen. De sales en planning liggen in handen van Facility House.

Op donderdag 1 september zal FH Green House Studio 1 feestelijk worden geopend.

Meer informatie omtrent reserveringen en tarieven zijn verkrijgbaar bij Martijn Meijnders, sales manager van Facility House: martijn.meijnders@facilityhouse.nl