Flinke omzetstijging freelancers AV- en mediabranche

Dinsdag 21 juli 2015
Freelancers die actief zijn in de AV- en mediabranche hebben een succesvol tweede kwartaal van 2015 achter de rug. Zij hebben een gemiddelde omzetwinst van 9,3 procent geboekt vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit de kwartaalmonitor van payroll bedrijf Tentoo.



Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo: “De afgelopen jaren stonden voor omroepen in het teken van bezuinigingen en fusies. Het was afwachten wat voor gevolg dat zou hebben op de omzetcijfers voor de freelancers in de AV- en mediabranche. Het is mooi te zien dat deze positief zijn uitgevallen.”

Met namevoice-overs (+29 procent), eindredacteuren (+29 procent) en verslaggevers (+28 procent) hebben een flinke omzetwinst behaald in het afgelopen kwartaal. DJ’s en lichttechnici zagen hun gemiddelde omzet juist dalen, met ongeveer 10 procent.
Elk kwartaal neemt Tentoo de omzetcijfers van freelancers onder de loep. Veel freelancers die staan ingeschreven bij Tentoo werken in de AV- en mediabranche. Bekijk hier de volledige kwartaalmonitor van Tentoo Payroll.