LITEC Alusfera 76 II-dak op Summer Beach Arena

Het opmerkelijke LITEC Alusfera 76 II-dak werd onlangs geselecteerd om als hoofdpodium te dienen voor een van de meest unieke strandevenementen van het jaar - de "Summer Beach Arena" in het Italiaanse Rimini. Het 21,5 m (W) x 13,4 m (D) x 10,3 m (H) Alusfera 76 II-dak dat dit jaar werd gebruikt, diende als een indrukwekkende backdrop, beschermde de artiesten tegen de weerselementen en bevatte twee torens van 12 meter hoog voor de main PA. 

Studio 2 Rimini, een trouwe LITEC-partner sinds de jaren 1980, verzorgde het dak en was verantwoordelijk voor het hoofdpodium. Studio 2 Rimini is een toonaangevend bedrijf in de regio voor de verhuur en assemblage van structuren voor beurzen, congressen en shows. Ze werken met toonaangevende bedrijven samen en hebben zeer ervaren personeel in dienst op het gebied van ontwerp en consulting. "Voor de Summer Beach Arena wilden we iets unieks en moois aanbieden, dat ook nog eens geschikt moest zijn voor het evenement. Het Alusfera-dak van LITEC lag derhalve voor de hand", aldus Valerio Vitri, Senior Project Manager voor Studio 2 Rimini.

De Alusfera 76 II is een gebogen dak en een echt speciale structuur in de markt. Het is ontworpen om blootstelling aan de regen te beperken, de montage te vergemakkelijken en de laadcapaciteit te vergroten. Het beschikt over voor- en achterbogen, een unieke oplossing om de hoofdbogen op de grond te bevestigen, en alternatieve set-upopties. De Alusfera die werd gebruikt voor de maandenlange Summer Beach Arena kende een eigen gewicht van 3.700 kg, een UDF van 3.600 kg en was bestand tegen windsnelheden tot 10 m / seconde (36 km / uur), mede dankzij zijn 4.600 kg ballast.

De belangrijkste truss die wordt gebruikt bij de constructie van de Alusfera II is LITEC's unieke Libera 76-truss. Dit is een platte truss die is ontworpen als een open structureel systeem dat standaard modulaire elementen gebruikt die met elkaar zijn verbonden op een manier die een gevarieerd ontwerp en de geometrie van de afgewerkte constructie mogelijk maakt. Het platte ontwerp van de LIBERA-truss is een van de belangrijkste kenmerken, die zorgt voor een ongelofelijk laag volume tijdens het transport en bij opslag in een magazijn. 

Klik hier voor de video.
Meer informatie vind je op: www.LITECtruss.com

Fri, 17-November-2017 11:27