Live Legends verwerft eerste d3 gx 2 Media Servers in EMEA

Live Legends heeft, als eerste in EMEA, haar mediaserver-vloot uitgebreid met d3 gx 2 mediaservers, nog voor die officieel uitgebracht zijn. Deze mediaserver van d3 Technologies combineert de kracht van de pro range varianten met de meest krachtige GPU voor ongeëvenaarde realtime gegenereerde content, een techniek waarin Live Legends marktleider is. Live Legends heeft deze gx 2’en gelijk aan het werk gezet bij het MPI Nederlands’ Concept 2017 Congres: Proeftuin voor Event Professionals in Utrecht en bij Comedy & Concert in de Kuip met Najib en Jandino.

“De gx 2 is niet zomaar een nieuwe machine, of een nieuwe gadget. Het is een fysiek teken van een lang verwachte paradigma verschuiving in de entertainmentindustrie,” verklaart Dave van Roon, Mediaserver/ Video Specialist van Live Legends. “Wij zijn in 2013 lid geworden van de d3 community en hebben ons snel ontwikkeld tot vooraanstaande d3 studio en verhuurpartner met een uitgebreide vloot van verschillende gradaties d3 mediaservers. We geloven in de creatieve mogelijkheden van d3 en de manier waarmee d3 helpt om klanten onderdeel te maken van het creatieve proces. De ontwikkelaars van d3 luisteren naar onze feedback en verwerken dat in de ontwikkeling van d3. Mede door dit nauwe samenwerkingsverband zijn wij ambassadeur van d3 geworden.”

De toevoeging van de gx 2’en aan de vloot van Live Legends, is weer een grote stap voor de innovatie van entertainment.
Van Roon legt uit; “sinds de mens de mogelijkheid had om opgenomen beelden te projecteren, is het maakproces weinig veranderd. Content wordt gemaakt in een content systeem, het resultaat wordt overgeheveld en afgespeeld in een weergave systeem. Dit proces gaat ervan uit dat content gezien kan worden als een ‘af’ product, wat ook vaak zo is. Maar als de content interactief moet reageren op de mensen die op het podium staan, is dit niet langer voldoende.”

Met realtime gegenereerde content, “wordt content gemaakt in het moment, en het moment maakt de content. Vooraf gemaakte elementen worden beïnvloed door live input: live camera kan particles genereren, het trillen van gitaarsnaren kan gevisualiseerd worden als veranderende vormen, objecten volgen de posities van mensen. Een show wordt gemaakt door de mensen op het podium. De Front of House ploeg is er om hen te ondersteunen, niet andersom."

Een gx 2 heeft een Notch Playback License aan boord. Notch is een realtime content engine waarmee content gemaakt kan worden die niet gedenderd hoeft te worden, hierdoor kan er gereageerd worden op het moment.

Het afgelopen jaar heeft Live Legends uitgebreid onderzocht hoe de wondere wereld van realtime gegenereerde content gebruikt kan worden om verhalen te vertellen. “We moesten toe naar een werkwijze waarbij content makers en mediaserver specialisten niet langer losse eilandjes zijn, maar een samenwerkend organisme vormen,” vertelt Van Roon. “Daarnaast moet je ook klanten betrekken in deze queeste van synergisme, zodat ze deze paradigma verschuiving begrijpen en de voordelen zien van het verwijderen van de render knop. Met projecten als Nick en Simon zijn we daar al redelijk in geslaagd. Ook al waren de effecten daar nog subtiel, mensen voelden dat het realtime was en konden hun ogen niet geloven.”

“Recent hebben we content gemaakt voor een congres waarbij 80 procent bestond uit realtime gegenereerde content,” vervolgt Van Roon. “Presentatoren waren omringd door een 3D wereld waarin hun bulletpoints en afbeeldingen een plek hadden. Veranderingen daaraan kon ter plekke gemaakt worden, zonder opnieuw te hoeven renderen. De presentaties werden afgewisseld met moderne dans, waarbij de content de dansers volgde, wat ook tijdens repetities getweaked kon worden. Hierdoor konden we op dezelfde dag bouwen, repeteren, show draaien en breken, zelfs met alle wijzigingen. Met de oude werkwijze was dit niet mogelijk geweest.”
Tijdens MPI Nederlands’ Concept 2017 heeft Live Legends dit nog een stap verder gebracht met een soortgelijke 3D presentatie omgeving. Maar dit keer, “had de presentator een iPad waarmee hij tijdens zijn presentatie de presentatie aan kon passen: niet alleen de tekst, foto’s en YouTube filmpjes, maar ook vorm, volgorde, camera positie, zelfs het seizoen, weer en tijdstip,”
Met de Comedy & Concert show met Najib & Jandino, ziet van Roon dat Live Legends “steeds meer toepassingen vindt voor de nieuwe generatieve content werkwijze. De gx 2 van d3 geeft ons de rekenkracht die we nodig hebben om dat te maken. Ook geeft het ons ruimte om grotere en grotere 3D werelden te maken met meer en meer visuele effecten om een ongeëvenaarde ervaring te creëren.”

Thu, 20-July-2017 12:13