Nationaal Evenementen Symposium 2014 (19 nov.)

Maandag 10 november 2014
<p>De VVEM en de Sectie Evenementen- & Horecabeveiliging van de Nederlandse Veiligheidsbranche kondigen met trots de vierde editie aan van het Nationaal Evenementen Symposium. NES2014 zal plaatsvinden op woensdag 19 november 2014 in de Amsterdam Arena. Het Nationaal Evenementen Symposium is het jaarlijkse platform voor kennisuitwisseling en debat over de veiligheidsaspecten van evenementen. Evenementenmakers, de betrokken overheidsdiensten, veiligheidsregio's, politie, brandweer, GHOR en adviseurs komen tijdens dit symposium bij elkaar om actuele kwesties te bespreken. 

Het thema voor NES2014 is “Het evenement en de omgeving”. Welke risico’s levert het evenement voor de omgeving? En welke risico’s levert de omgeving voor het evenement? Waarmee moet bij de vergunningverlening rekening worden gehouden? Themasessies zullen gaan over de bevoegdheden en verantwoordelijkheden van verschillende partijen rond het evenement, het beslag dat een evenement legt op de natuurlijke omgeving en bijvoorbeeld geluidsoverlast. Praktische tips en voorbeelden worden gepresenteerd, onder andere over het al dan niet ontruimen van een evenemententerrein met veel publiek.

Inschrijven voor NES2014 kan nog steeds via www.nes2014.nl. Daar vind je ook het volledige programma. De prijsstelling blijft gelijk aan die in 2013.