Nieuwe generatie storage voor videoprofessionals

Dinsdag 25 augustus 2015
Met de Silent Brick Library herdefinieert FAST LTA het begrip van high-volume digitale storage en wordt tape in de broadcasting daadwerkelijk overbodig. De Silent Brick Library verenigt de voordelen van tape (transportabele datadragers, energiezuinigheid, schaalbaarheid, flexibiliteit) met de snelheidsvoordelen van disc en voegt er nog de veiligheid van viervoudige redundantie op cartridge-basis toe. Overal waar grote hoeveelheden gegevens opgeslagen moeten worden - tot nu toe hét domein bij uitstek van bandjes - is de Silent Brick library het optimale next generation opslag systeem: energiezuinig, snel en veilig.

De Silent Brick Library is speciaal ontworpen als vervanger en opvolger van tape libraries. Hierbij is gekeken naar wat de specifieke voordelen van een tape library zijn en waar de nadelen van deze inmiddels zeer oude technologie liggen. Vervolgens zijn de Silent Bricks ontwikkelt met het doel minimaal de voordelen van de tape libraries te bieden zonder de nadelen te behouden, zodat voor iedereen die nu nog op tape technologie aangewezen is of die een kostengunstige lineaire opslag technologie nodig heeft met de Silent Brick Library een moderne opvolger van bandloopwerken ter beschikking staat.
 
Silent Brick Libraries bieden energiezuinige en viervoudig redundante opslag op cartridge basis voor grote hoeveelheden gegevens. De systemen worden via Ethernet of FibreChannel als Virtual Tape Library met LTFS support of als NAS aan de infrastructuur aangebonden en kunnen door de modulaire opbouw flexibel tot in het Petabyte bereik uitgebreid worden.

Modulair en flexibel uit te breiden
Een Silent Brick library bestaat in wezen uit een Library Controller en een (groot) aantal Silent Brick cartridges die als storage container fungeren. De Library Controller zelf kan vijf Silent Bricks opnemen, aanvullende Silent Bricks worden via Storage Shelfs aangesloten waarbij elk Storage Shelf plaats voor 15 Silent Bricks biedt. De Storage Shelfs gebruiken net zoals de Library Controller 3 hoogte-eenheden in een 19” rack en worden via snelle SAS-aansluitingen met de Library Controller verbonden. De Silent Brick Library Controller verzorgt de connectie met het netwerk, de emulatie van een groot aantal gebruikelijke tape libraries, de aansturing van de Silent Bricks en het beheer van de slots in de library. Net zoals bij een tape library kan hierbij elke Silent Brick afzonderlijk of in een verband aangestuurd worden zodat altijd precies bekend is welke gegevens op welke Silent Bricks opgeslagen zijn. Voor elke Silent Brick kan afzonderlijk een redundantie level tussen 0 (geen redundantie) en 4 ingesteld worden, de processor voor de redundantieberekeningen is hierbij onderdeel van de Library Controller en niet, zoals bij de bekende Silent Cubes, onderdeel van de storage containers.

Gepresenteerd op de IBC
Van 11 t/m 15 september toont FAST LTA samen met haar Nederlandse partner COMEX dit nieuwe storage systeem op de International Broadcasting Convention (IBC) in de RAI te Amsterdam. Ook zullen de eerste exemplaren van de Silent Brick Drive, een 2-bay field storage device gebaseerd op de Silent Brick Library hier te zien zijn.

Meer informatie op: www.comex.eu