Panasonic toont innovaties in laser en 4K op ISE 2015

Vrijdag 12 december 2014
Panasonic presenteert op ISE 2015 de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van 4K- en lasertechnologie. Daarnaast demonstreert Panasonic visuele oplossingen voor verschillende sectoren. De stand van 600 m² toont aan dat ISE een belangrijk evenement is voor Panasonic.

Jan Markus Jahn, directeur van Visual System Solutions: “ISE is het hoogtepunt van onze jaarlijkse marketingactiviteiten. De beurs  is voor ons de ideale plek om onze end-to-end serie projectors en displays te tonen en om de werkelijke kracht van onze audiovisuele oplossingen te laten zien, zoals displays in openbare ruimtes of in het onderwijs. Onze technologie draagt in talloze sectoren bij aan een verbetering van de communicatie, de bekendheid van merken, het bereiken van nieuwe klanten en het optimaliseren van de klantervaring."
 
Innovaties
Innovaties die aankomend jaar gepresenteerd worden, zijn de 4K-projectoren, laserprojectoren met een uitstekende helderheid en de opvolger van de DZ21K, Europa’s succesvolste projector met hoge helderheid. Panasonic toont ook de nieuwe oplossing voor bewaking op afstand en managed services. Panasonic laat onder meer de resultaten van een proef bij een bekende Engelse universiteit zien, waar gebruik wordt gemaakt van het eigen Early Warning-systeem van Panasonic. Op de beurs worden ook voorbeelden getoond van inspirerende case study's van Panasonic en van de manier waarop klanten geavanceerde technologie kunnen inzetten ter ondersteuning van live-evenementen.
 
Koploper in lasertechnologie
Panasonic is koploper als het gaat om het overschakelen naar projecties met een laserlichtbron. Het assortiment wordt verder versterkt met onderhoudsvrije laserprojectoren met hoge helderheid. “We zien een sterke groei van projectoren met een laserlichtbron, die jarenlang uitstekende prestaties leveren met hoge helderheid en zeer natuurgetrouwe kleurweergave. Er is al veel belangstelling uit het onderwijs en van publieksattracties, waar projectoren vaak continu moeten werken en een onderhoudsvrije werking een belangrijk pluspunt is”, voegt Jan Markus Jahn toe.
 
De eerste 4K-projector
Een jaar na de introductie van een 98-inch professionele 4K-display wordt dit jaar op ISE de eerste 4K-projector van Panasonic geïntroduceerd. “De 4K-projector is het nieuwe vlaggenschip van ons projectorassortiment”, aldus Jahn. “We introduceren een projector voor grote evenementen, met een nieuwe technologie met vier keer zoveel pixels. Dit is uniek in de branche. Deze projector vormt een aanvulling op onze 4K-omroepmediaproducten, videocamera's, televisies en displays, en laat zien dat Panasonic de 4K-technologie nu in het  hele assortiment aanbiedt.” 
 
Toonaangevende helderheid
De opvolger van de PT-DZ21K, zal waarschijnlijk voor veel gespreksstof zorgen op de beurs. Europa's toonaangevende projector met hoge helderheid is op grote schaal gebruikt sinds de introductie op de Olympische Spelen in Londen in 2012. “De DZ21K wordt bij vele, grote evenementen ingezet, zoals onlangs nog bij de lancering van het album ‘Ghost Stories’ van Coldplay en bij de viering van het 555-jarig bestaan van de stad Boekarest”, aldus Jahn. “Het verbeteren van een topproduct is altijd een uitdaging, maar het is ons gelukt. We kunnen niet wachten om het aan iedereen te laten zien.”