SBS komt met SBS 9

Dinsdag 30 september 2014
<span style="color:rgb(0, 0, 0); font-family:helvetica neue,helvetica,arial,sans-serif; font-size:12px">SBS komt begin 2015 met SBS 9, nast SBS 6, Net 5 en Veronica de vierde zender van SBS. Bij de nieuwe zender zal de focus liggen op films en series, zo vertelde Remko van Westerloo tijdens de najaarspresentatie van SBS op Ibiza. Volgens Van Westerloo zijn de distributiedeals met de kabelaars al rond. De zender krijgt een vrouwelijk profiel, dus het wordt géén gokzender, zoals eerder in de media werd gesuggereerd.

Op SBS9 worden vooral veel films en series geprogrammeerd.  Volgens televisiedirecteur Van Westerloo krijgt hij dit soort films en series vaak mee in pakketverkoop, maar kan hij ze niet kwijt op de andere zenders. Volgens hem kost de nieuwe zender weinig extra
: "De nieuwe zender komt bij iedereen prominent op de afstandsbediening, in ieder geval tussen plek 1 en 20, maar we zetten uiteraard in op plek 9. Dit zou betekenen dat de SBS-zender Net5 een nieuwe plek krijgt in de zenderlijsten."