Shure toonde Axient Digital draadloze systemen

Woensdag 14 februari 2018
Shure toonde tijdens de vakbeurs Integrated Systems Europe 2018 in Amsterdam zijn Axient Digital draadloze systemen. Axient Digital is hét vlaggenschip onder de draadloze systemen van Shure. Het bouwt voort op de successen van de draadloze systemen UHF-R, ULX-D en Axient. En daarmee heeft Shure het meest geavanceerde draadloze platform weten te creëren dat ooit is ontwikkeld voor professionele geluidsoverdracht tijdens evenementen en voor zakelijke toepassingen. Gebruikers stellen steeds hogere eisen — vooral nu het beschikbare RF-spectrum steeds verder onder druk komt te staan — en daarom levert Axient Digital niet alleen zeer betrouwbare RF-prestaties, een uitzonderlijk hoge geluidskwaliteit en geavanceerde beheerfuncties, maar ook schaalbare hardware.

Axient Digital omvat ontvangers die compatibel zijn met beide zenderlijnen van het systeem, de AD-serie en de ADX-serie. In combinatie met AD-zenders levert Axient Digital exceptioneel betrouwbare RF-prestaties met kraakheldere digitale geluidskwaliteit en flexibele netwerkmogelijkheden. Van ADX-zenders benut Axient Digital tevens alle beschikbare ShowLink-functies voor real-time bediening op afstand van de zenderparameters en automatische interference detection and avoidance. De ADX-serie omvat bovendien de eerste micro-bodypackzender met zelftunende interne antenne. Deze is nog beter weg te werken en biedt extra draagcomfort aan de gebruikers.

“Shure bemoeit zich al jaren actief met de spectrumdiscussie om samen met professionele gebruikers van draadloze verbindingen hoogwaardige oplossingen te ontwikkelen die ongestoorde producties mogelijk maken”, aldus Nick Wood, de productgroepmanager voor draadloze systemen bij Shure. “Gezien de almaar toenemende uitdaging wat betreft de RF-spectrumtoewijzing in verschillende landen, is het nu belangrijker dan ooit om gebruikers een systeem te kunnen bieden dat betrouwbare draadloze overdracht levert tijdens belangrijke evenementen en voor hoogwaardige zakelijke installaties. Of er nu veel of weinig kanalen nodig zijn, met zijn ongeëvenaarde RF-stabiliteit en efficiënte spectrumgebruik zorgt Axient Digital altijd voor optimale en flexibele benutting van het beschikbare spectrum.”

Zijn vele gebruiksvriendelijke functies en onderstaande kenmerken maken Axient Digital bij uitstek geschikt om veeleisende zakelijke evenementen te laten slagen en om hoogwaardige vergader- en trainingsfaciliteiten mee te creëren:

Krachtige RF-prestaties — speciaal voor professionele producties is Axient Digital ontworpen om maximale signaalstabiliteit te leveren. De Quadversity™-ontvanger van het systeem levert True Digital Diversity en minimaliseert hiermee de kans op signaaluitval door storingen en reflectie-interferentie. In de Quadversity-modus kunnen gebruikers losse sets diversity-antennes in verschillende zones plaatsen, of het aantal antennes in één zone verdubbelen om ook in de meest uitdagende omgevingen een goede RF-ontvangst te garanderen. De High Density-modus verhoogt het maximale aantal simultaan beschikbare kanalen van 17 naar 47 per 6 MHz-televisieband (en van 23 naar 63 kanalen per 8 MHz-televisieband), en dat alles zonder verlies
van geluidskwaliteit.

Geluidskwaliteit — Axient Digital levert een kraakheldere digitale geluidskwaliteit via Dante en AES3-uitgangen, met een zeer vlak frequentieverloop en een nauwkeurige overgangsresponsie in het gebied van 20 Hz tot 20 kHz. Axient Digital levert bovendien een groot dynamisch bereik, werkt met AES-256 encryptie en biedt een onovertroffen latency van slechts twee milliseconden tussen microfoon en analoge uitgang.

• Besturing op afstand — Axient Digital is compatibel met Wireless Workbench van Shure en de ShurePlus Channels-app, en dat maakt efficiënte controle en configuratie op afstand mogelijk, alsmede optimaal spectrumbeheer en frequentie-monitoring. De functies Dante Cue en Dante Browse van het systeem verzorgen monitoring via de hoofdtelefoon in hoge geluidskwaliteit van elk op het Dante-netwerk aangesloten apparaat. Daarnaast omvat het Axient Digital assortiment een hele reeks aan slimme, krachtige accu's en oplaadstations die zijn voorzien van een netwerkaansluiting.

• Hardware en schaalbaarheid — Het tot 184 MHz grote werkgebied voor alle Axient Digital zenders en ontvangers, biedt een ruime spectrumdekking en maakt het voorraadbeheer van zend- en ontvangapparatuur eenvoudiger. De flexibiliteit en schaalbaarheid zijn maximaal dankzij het gebruik van dual- en quad-channel ontvangers in combinatie met een gemeenschappelijk ontvangerplatform voor zowel AD- als ADX-zenders.

Axient Digital is compatibel met de bijzonder compacte Shure Battery Rack Charger (SBRC) die tot acht accu's oplaadt in één rackplaats. Deze SBRC biedt een gebruiksklare, geïntegreerde oplossing voor het opladen en bewaren van accu's, en is aan de voorzijde voorzien van een duidelijk display voor weergave van essentiële accuparameters zoals de laadstatus, de resterende laadtijd en de accuconditie. En wanneer u de SRBC aansluit op een netwerk, kunt u via de Shure Wireless Workbench-software of de ShurePlus Channels-app de status van de aangesloten accu's op afstand monitoren.

“Axient Digital is compleet opnieuw ontworpen om de meest uiteenlopende uitdagingen onder alle omstandigheden het hoofd te bieden, zoals bij gebruik in de entertainmentindustrie, tijdens sportevenementen en voor zakelijke toepassingen”, aldus Michael Johns, productmanager bij Shure. “Het Axient Digital-assortiment bevat bovendien unieke producten zoals een frequency-diversity handmicrofoon (ADX2FD) en unieke micro-bodypacks met zelftunende interne antennes (ADX1M), zodat zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden zowel geluidstechnici als artiesten op een kraakheldere digitale geluidsoverdracht kunnen vertrouwen.”

Breng voor meer informatie over Axient Digital een bezoek aan Shure-stand 3-B110 op ISE 2018 of ga naar www.shure.nl.