Tentencomplex Neptunus klaar voorTong Tong Fair

Vrijdag 20 mei 2016
Op het Malieveld in Den Haag is het tentencomplex gereed dat onderdak biedt aan het grootste Indische evenement ter wereld: de Tong Tong Fair, die op 27 mei geopend wordt. Internationaal bouwbedrijf Neptunus bouwde in slechts twee weken tijd 15.000 vierkante meter aan tenten. 




Het is een zinnenprikkelende drie-eenheid van een cultureel festival, beurs en eetfestijn samen, in een archipel van tenten. Op de Tong Tong Fair wordt de vermenging van Oost en West in al haar variëteiten beleefd. De organisatie vertelt over haar bestaan: ‘In 1959 was er een groepje Indische Nederlanders dat de Indische cultuur zo mooi, inspirerend en belangrijk vond, dat het een evenement ging organiseren om dat te laten zien. Meer dan een halve eeuw later vinden en doen we dat nog steeds”.
 
Bijna 100.000 mensen zullen naar verwachting de 57e editie van het Indische evenement (voorheen Pasar Malam) bezoeken. Voor de beroemde Grand Pasar (ruim 5.000 m2), het Indonesische Paviljoen, Cultuurpaviljoen en de Eetwijk met zijn ontelbare restaurantjes worden in totaal 30 tenten in verschillende afmetingen gebouwd.
 
Dorrie Eilers, directeur van Neptunus: “We zijn erg trots dat we voor de zevende keer de Tong Tong Fair bouwen. Het blijft speciaal om als leverancier betrokken te zijn bij dit historierijk en intercultureel evenement.”