Tungsten opent eigen studiocomplex bij Amsterdam

Donderdag 23 juni 2016
Sinds april van dit jaar heeft Tungsten, ontwerper en producent van audiovisuele content sinds 1991, een eigen filmstudio in landelijk Broek in Waterland, zes kilometer ten noorden van Amsterdam. Van de hectiek van de stad naar de rust van de polder: hooguit een kwartier met de bus, met de auto nog minder. En er is nog legio parkeerruimte ook.



Een voormalige vleesopslag werd de afgelopen maanden getransformeerd tot een volledig geoutilleerde studio, bestaande uit drie ruimtes van ca. 200m2 elk, waarvan één uitgerust met een green screen. Vanaf de opening in april wisten diverse partijen al de weg te vinden naar Tungsten Studio, dat bovendien over kantoorruimte, kleedkamers en een douche beschikt.

Producent Talpa maakte opnamen voor het tv-programma Dance Dance Dance van RTL4. De Gerrit Rietveld Academie bracht er haar jaarlijkse filmworkshop onder. Het Fotomuseum Rotterdam hield er zijn presentatie voor het Parademuseum. De Broekse Kunstroute vond er onderdak en in het eerste weekend van juni worden er scenes opgenomen van speelfilm / thriller Out for Vengeance.
Tungsten Studio biedt een brede waaier van mogelijkheden onder één dak. Van opbouw tot repetities tot opnamen. Van kunst tot commercie (en alles daartussenin). Een plek waar makers én bedenkers, meesters én leerlingen, samen aan de slag kunnen.
Voor meer info en boekingen: www.tungstenstudio.nl / studio@tungsten.nl