Limecraft helpt SVT dichter bij de Digital First-strategie te komen

Donderdag 23 november 2023
SVT (Sveriges Television AB) is de nationale publieke tv-zender en het online streamingplatform van Zweden. Als door de overheid gefinancierde organisatie heeft SVT een zeer sterke publieke taak, en de omroeporganisatie is onlangs de eerste in Europa geworden die ondertiteling levert voor 100% van haar on-demand nieuwsinhoud.

SVT is al jaren een belangrijke Avid-klant. Om verder te profiteren van het snelle tempo van de technische ontwikkeling in de industrie, heeft SVT onlangs besloten om ook samen te werken met Limecraft en Woody Tech. Limecraft, belast met de missie om een eenvoudig te gebruiken en snelle workflow voor niet-technisch personeel te creëren, leverde een innovatieve ondertitelingsplug-in die naadloos integreert met de productieomgeving van SVT.

“Alle moderne mediaorganisaties worstelen voortdurend met de twee kwesties technologie en efficiëntie”, zegt Olof Appelqvist, hoofd postproductie bij SVT. “SVT beloofde voorheen ondertitels te leveren voor 95% van onze inhoud, maar een groot deel van onze online inhoud is in korte vorm en het ondertitelingsproces is altijd erg handmatig en tijdrovend geweest. Nu onze journalisten steeds meer verantwoordelijkheid namen voor het maken van ondertitels, werd het duidelijk dat we een betere manier moesten vinden om aan onze verantwoordelijkheden te voldoen.”

Dankzij deze nieuwe integratie kunnen gebruikers met één druk op de knop AI-gegenereerde ondertitels creëren in de productieomgeving, waardoor het proces dramatisch wordt versneld en de efficiëntie wordt verbeterd. Als gevolg hiervan beschikken de makers en journalisten van het bedrijf nu over een gebruiksvriendelijke workflow waarmee ze deze taak zelf kunnen uitvoeren.

“De introductie van innovatieve nieuwe technologie is altijd een uitdaging en verandermanagement is een kritische succesfactor”, zegt Maarten Verwaest, medeoprichter van Limecraft. “Deze oplossing is echter een geweldig voorbeeld van technologie die aantoonbare efficiëntievoordelen oplevert en workflows vereenvoudigt.”

Appelqvist van SVT is het daarmee eens. “Deze oplossing heeft ons in staat gesteld om menselijke hulpbronnen in andere delen van het bedrijf in te zetten en het bespaart ons een aanzienlijke hoeveelheid geld: miljoenen Zweedse kronen per jaar. Dit stelt ons op zijn beurt in staat om de kwantiteit te behouden en de kwaliteit van onze nieuwsuitvoer te verhogen zonder enige opoffering, en om onze dove en slechthorende kijkers een betere ervaring te bieden. De business case was buitengewoon overtuigend en we zijn erg blij met de implementatie, met de technische ondersteuning en training die we van Limecraft hebben gekregen, en met het algehele resultaat. We zijn ook erg blij dat we een early adopter van deze technologie zijn en een pad hebben uitgestippeld waarvan we zeker weten dat andere omroepen dit zullen willen volgen.”

Meer informatie: www.limecraft.com