AED Group en Panasonic: alle voordelen voor overgang naar geïntegreerde AV/IT-wereld

Woensdag 15 maart 2023
De AED Group, Europa's toonaangevende leverancier van apparatuur voor AV-professionals, heeft haar assortiment met Panasonic Visual- en ProAV-producten uitgebreid om haar klanten te laten profiteren van verbeterde workflows en flexibiliteit in de overgang naar een geïntegreerde AV- en IT-wereld. 
 
Panasonic en AED lopen voorop in de transitie van traditionele AV-systemen naar geïntegreerde AV- en IT-oplossingen die de flexibiliteit leveren om content te streamen naar elke mogelijke ontvanger. Hierdoor kan live content tegelijkertijd op verschillende plaatsen, locaties en platforms worden gebruikt. 
 
Met de aankoop van meer dan 100 RQ35K (30.000lm) en RQ25K (20.000lm) projectoren en ruim 250 flat panel 4K-schermen uit de nieuwste EQ2-serie, kunnen Rental & Staging-klanten van AED nu alle Panasonic-producten bij één leverancier betrekken. De Panasonic RQ35K en RQ25K zijn 's werelds kleinste en lichtste 3-chip DLP-projectoren™ in hun klasse. De EQ2-serie professionele 4K LCD-schermen bieden in alle zeven schermformaten (van 43 tot 98 inch) een extreem duidelijke weergave, een hoge duurzaamheid en een groot aantal connectiviteitsfuncties, waaronder Intel SDM. 
 
Naast de PTZ-camera's van Panasonic en het KAIROS IP/IT live productieplatform kan de AED Group de complete IP-productie van glass-to-glass van Panasonic aanbieden aan organisaties die op zoek zijn naar flexibiliteit en gestroomlijnde IP-workflows. Het Intel SDM-platform in de Panasonic RQ25K-projectoren en EQ2-schermen vereenvoudigt de configureerbaarheid en connectiviteit van apparaten met IP-gebaseerde systemen nog verder.
 
Jan Markus Jahn, Hoofd van de Media Entertainment Business Unit bij Panasonic Connect Europe: "De nieuwe investering van AED Display toont weer aan dat onze beslissing om de meest compacte en stille projectoren met hoge helderheid te ontwikkelen de juiste was, en dat we terecht ingezet hebben op het Intel SDM-platform voor ingebouwde flexibiliteit en schaalbaarheid in de IP-wereld. Het aanpasbare en configureerbare IP/IT-platform KAIROS en de open SDM-standaard zorgen ervoor dat producten kunnen worden aangepast aan de specifieke huidige eisen van de klant en zelfs kunnen worden gemigreerd naar toekomstige IP-formaten en -standaarden."
 
Thierry Heldenbergh, Managing Director bij AED Display, voegt toe: "Panasonic blijft AV-producten op de markt brengen die vooroplopen in betrouwbaarheid, die beelden van de hoogste kwaliteit leveren en die tegelijkertijd workflows stroomlijnen en zo tijd en geld besparen voor de AV-professional. Als toonaangevend AV-verhuurbedrijf in Europa, met kantoren in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Dubai, zijn we voortaan in staat het complete assortiment Visual- en ProAV-producten van Panasonic aan te bieden om onze klanten te helpen moeiteloos over te stappen naar de nieuwe AV/IT-omgeving."

Lees hier meer over de RQ35K - en RQ25K 3-chip DLP-projectoren en de EQ2-serie beeldschermen.