Aangenaam kennismaken: NETGEAR AV

Dinsdag 7 mei 2024
NETGEAR AV is de business line binnen NETGEAR for Business die zich focust op het bieden van AVoIP netwerkoplossingen voor haar partners en hun eindgebruikers. Met ruim 28 jaar ervaring in het maken van IT-netwerken is NETGEAR een bekende partij binnen zowel de consumenten- als zakelijke-markt. Als productleader binnen de networking industrie ontwerpen zij oplossingen om mensen met elkaar samen te laten werken en te verbinden met een wereld van informatie en entertainment.

Ruim acht jaar geleden zag NETGEAR dat de Audio/Video (AV) transmissie zou gaan verschuiven naar AV over IP (AVoIP) en merkte dat er veel vragen van AV-engineers waren over het opzetten van een AVoIP-netwerk. Op basis van deze vragen rond de configuratie, monitoring, etc. van AV-installaties heeft NETGEAR zijn AV-switch lijnen ontwikkeld en blijft deze door ontwikkelen op basis van de vragen uit de AV-markt. Inmiddels is AVoIP de standaard binnen de AV-markt en heeft NETGEAR een aparte AV-business line van waaruit services, support, software en hardware wordt geleverd aan installateurs en integrators binnen de AV-markt. Dit kunnen projecten zijn voor de inrichting van vergaderruimtes, televisie/media-producties, theaters/opera gebouwen en zelfs de AV-inrichting van universiteiten en parlementen.

Ondersteuning
Ondersteuning vanuit NETGEAR AV begint met het Pro AV Design Team. Dit team, bestaande uit engineers met jaren ervaring met AV-projecten, biedt gratis professionele hulp bij het ontwerpen en oplossen van problemen voor zowel de AV-switches als WiFi Access Points. Contact opnemen met de Pro AV Design Teams kan 24/7 365 dagen per jaar. Zij helpen bij het kiezen van de juiste switches voor je installatie, het maken van een netwerkontwerp, geven trainingen en lossen eventuele problemen op na de installatie. Hiernaast heeft NETGEAR een AV Academy waar de opgedane kennis met je gedeeld wordt in een reeks cursussen over AVoIP.

Oplossingen
Op basis van de vragen die NETGEAR ontving vanuit de AV-markt heeft het bedrijf de M4250 gebouwd voor 1G AVoIP installaties. “We hebben desktopmodellen met 10 poorten, 2U rek-switches met 48 poorten aan de voorkant en modellen waarbij de poorten aan de achterkant zitten voor een ‘clean’ look met een ‘silent fan mode’ voor gebruik in theaters”, vertelt Arend Karssies, Regional Director Benelux & Nordics. “Heb je meer capaciteit nodig, dan biedt de M4350 uplink snelheden van 10/25/100 Gigabit en M4500 series snelheden van 25/100 Gigabit waarbij sommige switches uit de M4350 serie SMPTE ondersteunen.”

Engage controller
“Al onze AV-switches worden gemanaged vanuit de Engage controller”, gaat Karssies verder. “Hiermee kun je in één keer jouw AV-netwerk configureren op basis van gecertificeerde profielen die gemaakt zijn in samenwerking met meer dan 250 AV-vendoren. Hierdoor wordt het configureren van een AV-netwerk teruggebracht van 30 minuten per switch tot een paar minuten voor het gehele netwerk.”

NETGEAR zet zich in voor de levering van de beste AVoIP netwerken zodat netwerkkwaliteit, uptime en bandbreedte altijd een optimale gebruikerservaring realiseren voor de eindgebruikers. Van videovergadering tot een volledige multimedia-ervaringen voor musea. 

Benieuwd wat NETGEAR AV voor je volgende AV-project kan betekenen? Neem dan contact op met het Pro AV Design Team door te mailen naar proavdesign@netgear.com kijk op www.netgear.com/nl/av of neem voor commerciële vragen contact op met Arend Karssies via email: akarssies@netgear.com.