Astera lanceert nieuw LED-armatuur: de LunaBulb

Woensdag 5 juni 2024
LunaBulb is ideaal voor cinematografen – bijvoorbeeld om gezichten met perfecte huidtinten te accentueren – en is ook handig voor evenementen en biedt ontwerpers, organisatoren en decorspecialisten talloze creatieve mogelijkheden. De IP44-geclassificeerde LunaBulb ziet eruit als en kan het effect nabootsen van een traditionele gloeilamp, maar werkt als een professionele armatuur. De IP44-classificatie betekent dat LunaBulbs buiten kunnen worden gebruikt, zelfs in natte omstandigheden, als de fitting waarin ze worden geschroefd ook een IP44-classificatie heeft. Hierdoor zijn ze perfect  voor opvallende verlichting – zoals slingers – of overal waar verlichting kan worden gebruikt om stemmingen en sfeer vorm te geven.

De op LED gebaseerde LunaBulb verbruikt slechts 3,5 watt en is verkrijgbaar met een E26-, E27- en B22-fitting en kan, net als een conventionele lamp, rechtstreeks in een AC-bedrade lampfitting worden geschroefd. LunaBulb wordt draadloos op afstand bestuurd via de ingebouwde CRMX- of Bluetooth-ontvangers met behulp van dezelfde technologie als elk ander Astera draadloos DMX-armatuur dat via een afstandsbediening of via een verlichtingsconsole werkt.

In tegenstelling tot met een conventionele lamp hebben gebruikers ongeëvenaarde creatieve controle met de mogelijkheid om zowel de witniveaus tussen 1.750K – 20.000K, als de kleur (RGB, Mint en Amber, met HIS-, XY- en Filter Gel-kleurselectieopties) aan te passen, wat zorgt voor prachtige flikkeringenvrije verlichting in verschillende omgevingen. Deze besturing is gebouwd op de onderliggende Titan LED-engine, die het volledige Astera-ecosysteem ondersteunt, wat LunaBulb ook ideaal maakt voor bredere toepassingen – van het verbeteren van intieme podiumoptredens en theaterscènes tot integratie met andere verlichting voor spectaculaire grootschalige evenementen.

Elke LunaBulb weegt slechts 81 gram, terwijl de CRI van meer dan 96 geweldig is voor natuurlijke huiddetails. Belangrijk is dat de lamp zelf snel kan worden omgezet tussen een klassieke lampvorm – ideaal voor praktische verlichting – en een smalle lamp, die plaatsing in meerdere verschillende lampen en ruimtes mogelijk maakt. De conversie is eenvoudig, waarbij de ‘klassieke’ koepel over de smalle lamp wordt bevestigd of losgemaakt met behulp van een clip. Configuratie wordt bereikt met behulp van de Astera LunaBulb PrepCase.

De PrepCase biedt plaats aan maximaal acht LunaBulbs en biedt een snelle en efficiënte manier om de lampen te configureren – individueel of als groep – volgens de gewenste bedieningsoptie van de gebruiker. De PrepCase is ook verkrijgbaar als PrepInlay, waardoor gebruikers de flexibiliteit hebben om de inlay (zonder de omringende beschermende doos) in hun eigen opstelling te bouwen, of dat nu een flightcase of een andere aangepaste unit is.

Omdat de PrepCase en PrepInlay op batterijen werken, met een looptijd van maximaal een uur of voor onbepaalde tijd met behulp van een Titan Tube-oplader, kunnen LunaBulbs vooraf worden geconfigureerd voordat ze ter plaatse aankomen, voor een efficiëntere installatie en implementatie. Elke lamp heeft zijn eigen CRMX-chip en de PrepCase en PrepInlay kunnen worden gebruikt om automatisch DMX-adressen toe te wijzen voor individuele bediening of om het dimmen en de kleur vooraf te configureren, waardoor gebruikers de lampen in hun bestaande workflows kunnen integreren.