Blackmagic Design kondigt nieuwe Studio Camera 6K Pro aan

Woensdag 8 maart 2023
Blackmagic Design heeft onlangs de Blackmagic Studio Camera 6K Pro (€ 2345,-) aangekondigd, een nieuw, krachtiger studiocameramodel met een EF-lensvatting, een grotere 6K-sensor voor verbeterde colorimetrie en fijne detailverwerking, ND-filters en ingebouwde live streaming via Ethernet of mobiele data. Blackmagic Studio Camera 6K Pro deelt hetzelfde compacte alles-in-één ontwerp van de studiocamerafamilie met een lichtgewicht, met koolstofvezel versterkte behuizing van polycarbonaat, een grote geïntegreerde 7" HDR-zoeker en krachtige uitzendverbindingen. Ook werd de Blackmagic Studio Camera 4K Pro aangekondigd G2, een geüpdatet model met nu ingebouwde live streaming.

Blackmagic Studio Camera's hebben de kenmerken van grote studiocamera's verwerkt in één compact en draagbaar ontwerp. Bovendien kunnen de camera's extreem moeilijke lichtomstandigheden aan, terwijl ze bioscoopachtige beelden produceren. De sensor heeft een ISO tot 25.600, zodat gebruikers zelfs op slecht verlichte locaties verbluffende beelden kunnen maken. Geavanceerde functies zijn onder meer talkback, tally, camerabediening, ingebouwde kleurcorrector, Blackmagic RAW-opname op USB-schijven, live streaming en meer. Bovendien voegen de nieuwe Blackmagic Studio Camera 4K Pro G2- en 6K Pro-modellen ingebouwde livestreaming via Ethernet of mobiele data toe, zodat klanten camera's op afstand kunnen plaatsen, bijna overal ter wereld.

Hoewel de Blackmagic Studio Camera is ontworpen voor live productie, is het niet beperkt tot gebruik met een live switcher. Dat komt omdat Blackmagic RAW op USB-schijven wordt opgeslagen, zodat het kan worden gebruikt in elke situatie waarin klanten een statief gebruiken. De grote zoeker van 7 inch maakt hem perfect voor werk zoals talkshows, televisieproducties, nieuwsuitzendingen, sport, onderwijs, conferentiepresentaties en zelfs bruiloften. Het grote, heldere scherm met handgrepen aan de zijkant, een touchscreen en fysieke bedieningselementen maken het gemakkelijk om opnamen te volgen terwijl het comfortabel is om langdurig te gebruiken.

Gebruikers beschikken over dezelfde beeldtechnologie die wordt gebruikt in digitale filmcamera's. De kleurcorrector kan zelfs worden bediend vanaf de switcher. Met een dynamisch bereik van 13 stops heeft de camera donkerder zwart en helderder wit, perfect voor kleurcorrectie. Geweldig voor zowel HD- als Ultra HD-productie, de 4K-modellen hebben een resolutie van 3840 x 2160 en het 6K-model heeft een resolutie van 6144 x 3456. Bovendien ondersteunen alle modellen 23,98 tot 60 fps.

Meer informatie via: www.blackmagicdesign.com