Canon: next-gen portable zoomlens voor 4K-broadcastcamera's met nieuwe digital drive unit

Donderdag 11 april 2024
Canon introduceert vandaag de CJ27ex7.3B IASE T voor het vastleggen van 4K HDR-beelden met een ongekende veelzijdigheid in groothoek en tele. Deze draagbare broadcastzoomlens is uitgerust met een nieuw ontwikkelde e-Xs V drive unit en is compatibel met 4K-broadcastcamera's met 2/3-inch sensoren. Deze nieuwste innovatie van Canon breidt de UHDxs serie verder uit en biedt gebruikers nog meer flexibiliteit en een verbeterde opname-ervaring in diverse scenario's, waaronder live-uitzendingen, persvoorlichting en studioproducties. Leg nog meer vast dankzij een grote beeldhoek van 7,3mm tot een telebereik van 197mm.

Meer flexibiliteit
De CJ27ex7.3B IASE T lens heeft de grootste dekking en het grootste telebereik dat momenteel op de markt verkrijgbaar is in zijn categorie. De lens biedt toonaangevende vergroting met een krachtige 27x optische zoom, variërend van een indrukwekkende 7,3mm groothoek tot 197mm in de telestand waardoor dit de meest veelzijdige optie is om de gewenste opname te maken. In combinatie met de ingebouwde 2.0x-extender die de mogelijkheid biedt om het maximale bereik te verdubbelen tot maar liefst 394mm, zorgt de lens ervoor dat de optische prestaties in alle opnamescenario’s consistent zijn. Deze lens biedt op deze manier extra veelzijdigheid en flexibiliteit voor elke gebeurtenis – van het vastleggen van close-ups van atleten op het sportveld tot uitgestrekte landschappen.

Optische kwaliteit en superieure ergonomie
Dankzij Canon haar geavanceerde optische technologieën zoals een zoomsysteem voor meerdere groepen en het ‘floating focus’-systeem, leg je met de CJ27ex7.3B IASE T lens hoogwaardige 4K HDR-beelden vast van het centrum tot aan de rand van het scherm. De geavanceerde chromatische aberratiecorrectie en de allernieuwste coatingtechnologieën zorgen voor een scherpe en nauwkeurige weergave van onderwerpen. Het duurzame design van de lens geeft prioriteit aan flexibiliteit en bedieningsgemak, waardoor het comfort voor de gebruiker wordt gemaximaliseerd. Met een lichtgewicht en compacte body van 2,10 kg (bij benadering) en de nieuw ontworpen drive-unit zorgt het ergonomische design voor een uitstekende bewegingsvrijheid bij diverse opname-scenario’s.

Krachtige ‘next generation’ drive-unit
De CJ27ex7.3B IASE T is de eerste lens die is uitgerust met de nieuwe e-Xs V-drive unit, waarmee een nieuwe standaard wordt gezet voor bedieningsgemak en functionaliteit. Deze nieuwe generatie e-Xs V-drive unit stelt – dankzij de mogelijkheid om met grotere precisie te werken, de snelle zoomfunctie en de verbeterde irisresponsiviteit – camera-operators in staat om snel bewegende onderwerpen vast te leggen zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze het moment missen. Meerdere interfaces, waaronder drie 20-pins connectoren en een nieuw toegevoegde USB-C-poort, maken bovendien bediening op afstand en firmware-updates mogelijk, terwijl een 16-bits encoder zorgt voor een nauw-keurige lensgegevensuitvoer. Hierdoor is de lens de ideale keuze voor diverse opname-scenario's, waaronder virtuele producties en broadcast-uitzendingen. Daarnaast zorgt een geïntegreerde 'focus breathing'-compensatie voor consistent vloeiende opnamen door fluctuaties automatisch te corrigeren (alleen van toepassing op lenzen uit de UHDxs serie).