Canon introduceert SKAARHOJ RC-SK5 PTZ-controller

Donderdag 14 maart 2024
Canon kondigt vandaag haar nieuwste innovatie aan – de RC-SK5 – een professionele PTZ-controller die werd ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerd producent SKAARHOJ. Deze toonaangevende controller werd speciaal voor Canon ontwikkeld en markeert de nieuwe norm voor veelzijdigheid bij multicameraproducties – van laagdrempelige broadcast sessies tot live evenementen zoals muziekoptredens en concerten, of voor het vastleggen van lezingen en colleges in het hoger onderwijs. Door de naadloze integratie van het Canon XC-protocol met een professioneel uitgevoerde joystick, Zoom Rocker en bedieningsknoppen stelt deze controller content creators in staat hun producties een creatief accent te geven.

Met de RC-SK5 is het eenvoudiger dan ooit om een multicamera-workflow te realiseren. Het potentieel om meerdere PTZ-camera’s en Canon haar videocamera’s te bedienen via één IP-netwerk opent een scala aan nieuwe mogelijkheden voor het creëren van dynamische en gesynchroniseerde content. De hoogwaardige en ergonomisch vormgegeven joystick staat garant voor intuïtief werken en zorgt voor een snelle, effectieve bediening van elke aangesloten camera, en dat met een nieuw niveau aan nauwkeurigheid. Met de Zoom Rocker zijn moeiteloos vloeiende overgangen tussen groothoek en tele aan te geven. Gebruikers kunnen heel nauwkeurig alle content monitoren met daarbij het extra voordeel van 20 control sets.

De mogelijkheid om andere SKAARHOJ-producten aan te sluiten vergroot de inzetbaarheid van de controller. Deze toegang tot een breed ecosysteem, waaronder het zijpaneel Frame Shot Pro, biedt een nog intuïtievere regeling van content in kleur op vooraf aangegeven posities. Een betaalde licentie opent een aanvullende functionaliteit en biedt de vrijheid om de RC-SK5 te integreren in diverse producten van verschillende producenten, waardoor het potentieel van de aanwezige infrastructuur verder wordt geoptimaliseerd.

De belangrijkste kenmerken
• Ondersteuning van het XC-protocol
• Professioneel uitgevoerde joystick
• Speciale Zoom Rocker
• Speciale bedieningsknoppen
• Veelzijdige control sets
• Compatibel met andere SKAARHOJ-producten
• Open connectiviteit en extra functionaliteit (met betaalde licentie)
• Exclusief voor Canon geproduceerd door SKAARHOJ

Prijs en beschikbaarheid
De RC-SK5 is vanaf maart 2024 verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €3.199,00. Ga voor meer informatie naar www.canon.nl.