Creative Technology sluit kantoren aan op KAIROS-platform

Creative Technology (CT) heeft zijn kantoren in het VK en Noord-Europa laten investeren in KAIROS, Panasonic's IT/IP-gebaseerde videoproductieplatform, dat volgens velen een ‘game changer’ is. "CT is al een aantal jaren bezig met het ontwikkelen van een IP-strategie, maar tot nu toe hadden we nog geen platform dat ons in staat stelt om de overgang van baseband SDI naar IP-routing te managen", zegt Sid Lobb, Head of Integrated Networks & Vision bij Creative Technology. "KAIROS biedt ons die mogelijkheid wel. Nu kunnen onze klanten videosignalen mixen en switchen en deze distribueren in elk formaat en elke gewenste resolutie. We zijn zeer verheugd om zowel onze samenwerking met Panasonic voort te zetten als de evolutie van KAIROS als platform te ondersteunen.”
 
KAIROS is een software-gebaseerd, open architectuur platform dat, ongeacht resolutie en formaat, gebruikmaakt van CPU / GPU-verwerking om aanzienlijk betere prestaties te leveren. Het platform maakt ongecomprimeerde verwerking mogelijk en beschikt over echte ongecomprimeerde 4K-ingangen en volledige gelijktijdige ondersteuning van baseband- en IP-signalen, zoals ST2110 en NDI, en dat alles bij een superlage één frame latency verwerkingssnelheid.
 
CT is een van 's werelds grootste leveranciers van gespecialiseerde audio-visuele apparatuur voor de broadcast-, bedrijfs-, entertainment- en sportindustrie en is een erkend technologiepartner voor zowel de Broadcast & ProAV als de Visual System-divisies van Panasonic. CT heeft KAIROS niet alleen een centrale plaats gegeven in zijn videoproductiemogelijkheden, maar biedt zijn vestigingen ook aan als opleidingscentrum voor gebruikers die de mogelijkheden van het KAIROS-systeem ten volle willen benutten
 
“Het gebruik van KAIROS door een van 's werelds grootste toeleveranciers in de industrie bevestigt de hoogwaardige technologische capaciteiten van het platform dat echt 'game-changing' is", zegt Andre Meterian, Directeur van de Professional Video Systems Unit voor Panasonic Business. "KAIROS verbetert de kwaliteit en productiviteit van live videoproducties en videostreamingdiensten voor omroepen en evenementenproducenten aanzienlijk en wordt de standaard voor de volgende generatie videoproductieplatforms.”
 

Tue, 30-March-2021 10:49

Algemene voorwaarden | privacy statement