Digital Projection introduceert twee nieuwe toonaangevende laserprojectoren op InfoComm

Donderdag 25 mei 2023
Op InfoComm toont Digital Projection twee van zijn meest geavanceerde laserprojectoren tot nu toe. De nieuwe TITAN 41000 4K UHD- en M-Vision 27000 WUXGA-projectoren zitten boordevol geavanceerde mogelijkheden, waaronder ongekende helderheid, levendige kleurweergave, een kleinere footprint en verbeterde, toonaangevende efficiëntie, voor uitzonderlijk heldere, nauwkeurige, levensechte beelden voor een breed scala aan toepassingen.

Ontworpen met technologie om zelfs de meest veeleisende toepassingen te ondersteunen, beschikt de M-Vision 27000 WU over een ongeëvenaarde output van 27.000 lumen en een contrastverhouding van 10.000:1. Dat zijn bijna 3-chipprestaties voor 1-chip-prijzen. 

De nieuwe TITAN-familie van laserprojectoren levert ondertussen tot 47.000 lumen bij WUXGA en 41.000 lumen bij 4K-UHD-resoluties. Beide modellen zijn uitgerust met de ColorBoost+RedLaser-technologie van Digital Projection, die naast het traditionele blauwe laser-fosforsysteem een rode laser gebruikt om briljante, levendige kleuren weer te geven.

TITAN 41000 4K UHD Laser Projector
In het chassis van de TITAN 41000 4K UHD (3840x2160)-projector zijn verschillende geavanceerde technologieën ingebouwd die het tot een uitstekende oplossing maken voor geavanceerde toepassingen voor grote locaties, zoals auditoria, centra voor podiumkunsten, gebedshuizen en verhuur en staging.

De nieuwe TITAN-familie is een enorme sprong voorwaarts ten opzichte van de populaire huidige modellen, met veel aspecten die volledig opnieuw zijn bedacht en ontworpen voor efficiëntie en grootte. Het nieuwe model is 15% efficiënter bij het meten van de lumen-per-watt-output dan de huidige TITAN en beter dan de naaste concurrentie. En daar kan de verlengde levensduur van de verlichting (40.000 uur in de ECO-modus) en het stofdichte, filterloze ontwerp nog aan worden toegevoegd. De TITAN is met recht ontworpen om zonder gedoe te werken in 24/7 omgevingen.

Het extra vermogen en de mogelijkheden zijn ook verwerkt in een veel compacter chassis, wat betekent dat de nieuweling 27% helderder, 13,3% kleiner, 7,4% lichter en 3 dBA stiller is dan het huidige model. Hiermee herwint de TITAN de positie als de kleinste, lichtste, helderste en stilste projector in zijn klasse.

Nieuw in de TITAN-familie is Brightness Sync, waarbij ingebouwde sensoren de helderheid van individuele projectoren bewaken en automatisch aanpassen in gemengde multi-projectorinstallaties om ervoor te zorgen dat alle geprojecteerde beelden perfect op elkaar zijn afgestemd.

M-Vision 27000 WUXGA Laser Projector
Ook de M-Vision 27000 WU (1920x1200) profiteert van een grote capaciteitsupgrade. Hij bevat veel van dezelfde functies als de TITAN, maar dan in een superhelder, budgetvriendelijk 1-chip DLP-pakket. Met een output van 27.000 ISO lumen is het de helderste single-chip laserprojector op de markt en hij blinkt uit in omgevingen met veel omgevingslicht. In navolging van het ontwerpethos van de TITAN is ook hij 14,8% helderder en 9,2% lichter dan zijn voorganger, waarbij in elke fase rekening is gehouden met milieuoverwegingen en dat met een verbetering van de lichtefficiëntie van 23,8% ten opzichte van de vorige M-Vision.

Deze laser-fosforprojector is ook uitgerust met ColorBoost+Red-lasertechnologie om de meest realistische en verzadigde kleuren te bieden bij voorheen onbereikbare lumenniveaus. Een dynamische contrastverhouding van 10.000:1 zorgt voor diepe zwarttinten.

Een complete reeks professionele lenzen bevat nu de dubbele 0,38:1 UST-lens met unieke verticale lensverschuiving, waardoor deze nog flexibeler is voor installaties in krappe ruimtes.

De M-Vision 27000 biedt functies die meestal zijn gereserveerd voor high-end 3-chipproducten, zoals source redundancy, brightness sync en automatische witbalanscorrectie, waardoor dit een van de meest capabele, flexibele single-chip DLP-projectoren op de markt is.