EMG en Omroep MAX verlengen partnerschap voor vijf jaar

Maandag 29 januari 2024
Facilitair bedrijf EMG Nederland en Omroep MAX hebben hun exclusieve samenwerking verlengd. Op 17 januari tekenden Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, en René Delwel, CEO van EMG Nederland, een vijfjarig contract en daarmee een nieuwe voortzetting van een succesvol partnerschap.

Al sinds 2007 levert EMG Nederland alle technische faciliteiten en de crew voor de productie van diverse programma's van Omroep MAX en Omroep WNL, waaronder Goedemorgen Nederland, MAX Geheugentrainer, Tijd voor MAX en Met het Mes op Tafel. Wekelijks worden tientallen televisieprogramma’s opgenomen in de Studio’s 23, 5 en 6 van Omroep MAX op het Media Park. Met de recente upgrade naar een vernieuwde IP-regie in Studio 23 wordt het nog efficiënter om met deze regie ook programma’s te bedienen in Studio 5 en 6 én andere locaties.
 
Jan Slagter, directeur van Omroep MAX: “We werken sinds vele jaren naar volle tevredenheid samen met EMG en ik ben dan ook blij dat we de samenwerking met vijf jaar kunnen verlengen. Bij Omroep MAX staan we voor programma’s in de hoogste technische norm en uitzendkwaliteit en EMG levert dit in goede samenwerking met de technische ploeg van Omroep MAX.” 

René Delwel, CEO EMG Nederland: “We zijn ontzettend blij met het vertrouwen van Omroep MAX en ook Omroep WNL. Jan Slagter en zijn team hebben de lat hoog gelegd en we zijn blij dat we met deze nieuwe regie én onze dienstverlening aan de verwachtingen voldoen.”
Met de nieuwe IP regie (volgens SMPTE 2110) in Studio 23 is het ook mogelijk om programma’s in Studio 5 en 6 te bedien en bovendien een stuk eenvoudiger om ‘remote’ te werken vanuit andere geschikte locaties, op het Media Park en daarbuiten. Het hart van de techniek is ondergebracht in het geconditioneerde en beveiligde datacentre van EMG waar gewerkt wordt volgens de ISO27001 norm.

Onderdeel van de dienstverlening is tevens de inzet van het EMG Livecentre dat direct is verbonden met het Mediacentre van Omroep MAX. Het EMG Livecentre is het episch centrum voor wat betreft connectiviteit waardoor het mogelijk is om alle mogelijke live verbindingen te maken in binnen- en buitenland.