Elation Professional op Prolight + Sound

Woensdag 10 mei 2023
Elation Professional genoot van een fantastische editie van Prolight + Sound met verlichtingsprofessionals die de hele week naar de Elation-stand stroomden om over verlichting te praten en voor demonstraties van Elation-, Obsidian- en Magmatic-producten.

De belangstelling was vooral groot voor de KL CYC™, een ideale LED-verlichtingsoplossing voor vloeiende en gelijkmatige cyclorama-, set- en wallwashing-toepassingen. Het huisvest een RGBMA-kleurensysteem en maakt gebruik van een zorgvuldig vervaardigd asymmetrisch reflectorontwerp om perfecte blends te bereiken en tegelijkertijd met gemak aanzienlijke hoogten te dekken. Het is ook een ideale keuze voor voetlichtposities, en biedt een enorme veelzijdigheid voor podium-, film-, televisie- en evenementenverlichting. Naadloze magnetische uitlijning, een eenvoudige montagebeugelbevestiging en elegant stroom- en gegevensbeheer maken de KL CYC een fluitje van een cent om te integreren.

Ook de KL Profile FC™ (zie foto) kreeg veel aandacht. Het is een handmatig ellipsoïdaal armatuur met 305W RGBMA LED-engine, ontworpen voor een breed scala aan precisieverlichtingstoepassingen. Met een zoom van 7 tot 50 graden heeft het armatuur geen extra lensbuizen nodig, waardoor de kosten en complexiteit worden verlaagd en uitstekende flexibiliteit wordt geboden voor elk theater of elke locatie voor optredens. Inbegrepen is een 16-bits roterende gobo-slot en een volledig verduisterend framesysteem met een Fresnel wash-conversiekit die als optie verkrijgbaar is. De output overschrijdt 10.000 lumen.

Er waren ook nieuwe apparaten in de eenvoudig te configureren NETRON-datadistributielijn van Obsidian Control Systems, waaronder de NETRON RP2 ™, een intelligent 2-weg DMX-vermogensrelais dat dient als een beveiligingsapparaat voor verlichtingsarmaturen. De NETRON RP2 helpt de efficiëntie te verhogen door het stroomverbruik te verminderen, gevoelige apparatuur te beschermen en de levensduur van verlichtingssystemen te verlengen.