Netchange: partner voor meshLINK in de Benelux

Dinsdag 17 mei 2022
Broadcast Solutions GmbH wijst Netchange aan als partner voor haar nieuw meshLINK-systeem in de Benelux. meshLINK is ontwikkeld door System Integrator en Innovator Broadcast Solutions. Het is een uniek systeem waarin RF-, encoding-, IP- en mesh-techniek is gecombineerd om draadloos, in broadcastkwaliteit en met ultra lage latency camerabeeld(en) over te brengen.

Met de introductie van het revolutionaire meshLINK tilt Broadcast Solutions draadloze videotransmissie van zeer hoge kwaliteit naar een hoger niveau. Dit wordt bereikt door state-ofthe-art videocodering (4:2:2 10-bit) en full-duplex IP met mesh-netwerk techniek toe te passen.
Volgens Broadcast Solutions voldoet het door haar ontwikkelde meshLINK systeem met zijn unieke features aan de hoogste eisen en wensen in de omroepwereld. Het systeem kan worden ingezet om live-uitzendingen, live producties, nieuwsgaring en verslaggeving van evenementen altijd volledig betrouwbaar te kunnen faciliteren.

meshLINK combineert de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van RF-technologie en UHD HEVC-codering met ultra lage latency. meshLINK is een true-duplex IP-gebaseerd draadloos systeem dat een breed scala aan functies mogelijk maakt, zoals RCP en telemetrie-integratie. Het kan ook intercom, video retourneren, teleprompter of autocue en andere functies integreren.

De meshLINK hardware bestaat uit een encoder en een RF/radio-unit. In de basisconfiguratie kan meshLINK worden gebruikt als een draadloze point-to-point-oplossing die bi-directioneel IPverkeer en verbindingsbewaking mogelijk maakt. Deze point-to-point configuratie werkt met een radio en encoder aan de zenderzijde en een radio en een Vitec decoder aan de ontvangerzijde.

Wanneer meer RF/radio's (nodes genoemd) worden toegevoegd, wordt het systeem een meshnetwerk welke altijd maar op één frequentie werkt. Bij gebruik in een mesh-netwerk fungeert een radio-unit tegelijkertijd als zender, ontvanger en repeater. Door het plaatsen van vaste radio units (nodes) ‘on-the-fly’ is ad-hoc videotransmissie vanaf vrijwel elke positie mogelijk. Het netwerk is schaalbaar, zelfvormend en zelfoplossend. Signaalroutering wordt automatisch en dynamisch (zelfvormend) geselecteerd om optimale prestaties te garanderen zonder de signaalstabiliteit in gevaar te brengen. Om het best mogelijke resultaat te garanderen, wordt een baanbrekende functie als optie aangeboden: realtime adaptive videocodering. Hiermee wordt de videobandbreedte (bitrate) automatisch aangepast aan de mesh-netwerk prestaties, waardoor onder de gegeven omstandigheden de beste videokwaliteit wordt gegarandeerd.

Gegevens kunnen op elk knooppunt (node) in het netwerk worden ingevoerd en opgehaald. In het geval dat een Tx/Rx-lijn wordt geblokkeerd, kunnen alle andere nodes in het mesh-netwerk de signaalafgifte overnemen door als een relais te fungeren (zelfoplossend).

De belangrijkste kenmerken:
- Super-lage latency (45 ms in HD en 75 ms in 4K)
- Een compleet mesh-netwerk neemt slechts één frequentie in beslag
- Een mesh-RF/radio unit is een transmitter, receiver en repeater tegelijk
- H.265, 4K, UHD (12G of 2SI)
-1 tot 4 HD encoding kanalen
- Modulair, flexibel en eenvoudige installatie
- Kan gebruik maken van aanwezige IP-infrastructuur voor een nog beter mesh-netwerk
- Robuuste, waterdichte en passief gekoelde aluminium behuizingen

Meer informatie: 
Bel +31 33 750 13 77
E: service@netchange.nl
W: netchange.nl