Nieuwe mediaprocessors herdefiniëren multiprojectie voor immersieve ervaringen

Dinsdag 30 januari 2024
Panasonic Connect Europe heeft vandaag op ISE 2024 de ET-FMP50-serie aangekondigd, bestaande uit drie mediaprocessors die workflows vereenvoudigen en multiprojectie-ervaringen verbeteren. De serie omvat twee apparaten (ET-FMP50/FMP20) en een Intel® SDM standaard SLOT-compatibel functiebord (ET-SBFMP10). De serie is exclusief ontworpen voor multiprojectie en beschikt over handmatige of cameragebaseerde automatische geometrie en blending, evenals functies voor het afspelen van media. Daardoor wordt de workflow gestroomlijnd met verschillende gebruiksvriendelijke functies en de betrouwbaarheid binnen een Panasonic-ecosysteem voor multiprojectie verbeterd.
 
"Voor integratoren die onder tijds- en budgetdruk meeslepende attracties bouwen, komt de FMP50-serie tegemoet aan de behoefte aan eenvoud en betrouwbaarheid in complexe omgevingen met meerdere projectoren, en biedt zij een holistische oplossing voor mediadistributie voor Panasonic-projectie-ecosystemen", zegt Hartmut Kulessa, European Marketing Manager voor Visual System Solutions bij Panasonic Connect Europe. "Deze serie vermindert de behoefte aan een high-end mediaserver, vereenvoudigt de complexiteit van de bekabeling en installatie, verbetert de interoperabiliteit en verbetert de visuele ervaring voor toeschouwers."
 
Gestroomlijnde workflow om elke stap te vereenvoudigen 
De compacte FMP50- en FMP20-modellen zijn ideaal voor installatie in de buurt van de projectoren om bekabeling te verminderen, of voor gebruik in een standaardrack met een optionele rackmontagekit. Ze ondersteunen 3840 x 2160p content canvas output via 4x HDMI™. Meerdere eenheden kunnen worden gesynchroniseerd om groepen van elke gewenste grootte met elkaar te verbinden. SBFMP10-type kan in het Intel® SDM-ready slot van een compatibele projector worden geplaatst om 3840 x 2160p-signalen te sturen.
 
Alle producten bieden ingebouwde handmatige of op camera's gebaseerde automatische geometrie-aanpassing, blending en aanpassing van het zwartniveau op vlakke of gebogen oppervlakken. Omdat de producten geoptimaliseerd zijn voor volle compatibiliteit met Panasonic-projectoren, kunnen operators gemakkelijker fouten oplossen en ondersteuning krijgen van hun fabrikant. Compatibiliteit met Panasonic's Multi Monitoring & Control Software maakt statuscontroles op afstand mogelijk. Beide apparaten vormen een aanvulling op duurzame Panasonic-projectie met een laag stroomverbruik. Het afspelen van content kan ook worden geautomatiseerd volgens een vast tijdsschema.
 
Nauwkeurige afstelling voor compromisloze kwaliteit 
De FMP50-serie is voorzien van pixel-based aanpassingen in plaats van block-based aanpassingen om oneffenheden in blending en verlies van beeldkwaliteit na aanpassing te beperken, met een precisie die vergelijkbaar is met de ingebouwde en softwarematige aanpassing van de projector. Er zijn geen licenties vereist om toegang te krijgen tot de geautomatiseerde camerafuncties.
 
De serie bevat geavanceerde mogelijkheden voor vrije vormen en lijnmaskering, waardoor operators immersieve visuele effecten kunnen creëren met opmerkelijke nauwkeurigheid. Panasonic Connect is van plan om in de toekomst firmware-updates uit te brengen die de apparaten zullen voorzien van extra mogelijkheden, zoals projectie voor dome- en 3D-objecten en automatische kleurbalans/uniformiteitskalibratie. De aanpassing wordt pixel voor pixel uitgevoerd, waardoor nauwkeurigere en gedetailleerdere aanpassingen mogelijk zijn. Als gevolg hiervan wordt de beeldkwaliteit na aanpassing verbeterd, wat resulteert in een strakkere afwerking die fijne details nauwkeurig weergeeft.
 
Vloeiende en continue 4K-weergave 
Met een geheugen van 512 GB tot 4 TB ondersteunt de op Linux gebaseerde FMP50-serie continue weergave van video van hoge kwaliteit met een snelheid tot 300 Mbps. Alle producten decoderen H.265- en H.264-formaten, waarbij de FMP50 ook de HAP-codec ondersteunt. NDI-compatibiliteit® maakt kosteneffectieve overdracht van videosignalen van broadcast-kwaliteit via LAN mogelijk.
 
Met het oog op de toekomst is Panasonic Connect van plan firmware-updates voor deze apparaten uit te brengen om bediening op afstand en predictive maintenance mogelijk te maken. De visie van het bedrijf is om door te gaan met het vereenvoudigen van AV-systemen en -workflows voor de LBE-industrie (Location Based Entertainment), evenals voor immersieve ervaringen met vaste installaties. Door nieuwe functionaliteit voor het systeem te ontwikkelen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat gebruikers de flexibiliteit hebben om alleen functies bij te werken die ze nodig hebben.
 
De FMP50 en FMP20 zijn beschikbaar vanaf tweede helft van 2024 en ET-SBFMP10 begin 2025.