Nieuwe pixel-wash van JB-Lighting: Sparx 9

Vrijdag 29 maart 2024
JB-Lighting heeft de Sparx 9 Washbeam gepresenteerd. Een kleine en met 9,8 kg zeer lichte en compacte pixel-wash die perfect aansluit bij het assortiment moving heads. De Sparx 9 is uitgerust met 7x 40 watt RGBW OSRAM-leds en beschikt met zijn nieuw ontwikkelde optiek over indrukwekkende bewegingsprestaties: enorme snelheid en precisie, en krachtige en consistente lichtbundeleigenschappen.

Snelle en zeer flexibele pixel-wash
De pan/tilt-bewegingen zijn extreem snel en net zo nauwkeurig als de zoomfunctie. Zoals alle Sparx-armaturen is hij onder meer voorzien van single pixel control, Sparkle Channel, Layer-functie, elektronische stroboscoop en perfecte dim-eigenschappen. Bovendien kan de basiskleurtemperatuur individueel worden aangepast van 2.700K tot 8.000K, waardoor hij perfect in elke lichtomgeving kan worden geïntegreerd. De zeven grote frontlenzen maken een lichtsterke en zeer smalle bundel van 2,3° en een perfect homogene, vlakke lichtbundel tot maximaal 55° mogelijk. Zoomen van 2,3° – 55° – 2,3° duurt iets meer dan een seconde.

Pixel-wash voor zalen, studio's en verhuur
Met zijn royale zoom en extreem snelle pan/tilt-bewegingen is de Sparx 9 niet alleen een perfecte effectspot. Dankzij de uitstekende kleurmenging, het gelijkmatige licht en de fluisterstille werking is hij ook ideaal als moving head voor permanente installaties in concertzalen, theaters of tv-studio's. Dankzij het robuuste en doordachte ontwerp overtuigt hij ook in de verhuursector en maakt hij een onderhoudsarme en daardoor kostenbesparende werking mogelijk.

De lichtoplossingen van JB-Lighting zijn in Nederland verkrijgbaar bij Podiumtechniek: www.podiumtechniek.nl