Nikki Lancee wil evenementenbranche gezonder maken

Dinsdag 17 januari 2023
Met meer dan 25 jaar ervaring in de evenement industrie is het vaak ongezonde eten achter de schermen al jaren een doorn in het oog van producer en festivalorganisator Nikki Lancee. Bij de Vrienden van Amstel LIVE brengt zij hier nu verandering in. Als het aan haar ligt, zijn binnen vijf jaar friet en frikandellen voor de crew niet langer de norm, maar de uitzondering. 

De Vrienden van Amstel LIVE zijn in volle gang en achter de schermen werken honderden mensen keihard om drie weken lang, avond aan avond een strakke show neer te zetten. Wie zo hard moet werken, moet natuurlijk goed eten, maar op de meeste evenementen en festivals laat de crew catering te wensen over. Als producer maakte Nikki Lancee zich hier al langer kwaad over, maar nu ze voor haar studie Voeding & Diëtiek een Innovatieproject doet, kan ze haar ervaring met events en passie voor gezondheid perfect bij elkaar brengen. Op De Vrienden van Amstel LIVE zorgt ze samen met de cateraar voor meer gezonde keuzes én bewustwording rondom gezonde voeding bij de crew. 

Fitte vrienden
Om de producent te helpen bij het vinden van een geschikte cateraar, heeft Nikki de ‘checklist richtlijn gezonde crewcatering’ opgesteld. Deze checklist geeft de cateraar richting bij het samenstellen van het aanbod en de producent kan op basis van de checklist passende offertes opvragen. Om de crew te helpen bij het maken van betere keuzes heeft Nikki het ‘Fitte Vrienden’ logo bedacht, dat bij het buffet bij de gezonde gerechten staat weergegeven. Ook heeft ze promotiemateriaal ontwikkeld om de mensen te motiveren gezonder te eten. 

Uitval voorkomen
Nikki: “Vitaliteit van de medewerkers zou bovenaan de prioriteitenlijst van alle evenementenorganisaties moeten staan, maar in de praktijk is de catering vaak een ondergeschoven kindje. Terwijl zoveel uitval en ziekte voorkomen kan worden! Met mijn kennis en ervaring wil ik organisaties hier bewust van maken, zodat zij hogere eisen gaan stellen aan de catering voor medewerkers. Binnen vijf jaar hoop ik op ieder evenement of festival goed en lekker eten te zien voor iedereen die er zo hard staat te buffelen.”

Over Nikki Lancee: 
Nikki produceert al meer dan 25 jaar grote shows zoals de Toppers in concert en De  Vrienden van Amstel LIVE. Daarnaast organiseert ze sinds 2016 Healthy fest, een 3-daags festival dat draait om sport, voeding en welzijn. Vanwege haar grote passie voor gezondheid besloot ze drie jaar geleden te starten met de HBO-studie Voeding en Diëtetiek. Voor het onderdeel Innovatie doet ze nu onderzoek gecombineerd met een pilot op de Vrienden van Amstel LIVE, de resultaten van dit onderzoek worden begin maart bekend.