Paaspop vierde Paasweekend met Showtec en Infinity

Maandag 13 mei 2024
Als het bijna Pasen is, zijn veel mensen druk bezig om te bedenken hoe ze hun lange vrije weekend willen doorbrengen, maar de medewerkers van Stagelight zijn op dat moment druk bezig met Paaspop. Niet alleen moet elk podium van het festival helemaal van de grond af worden opgebouwd, maar ook moet het worden uitgerust met geluids- en lichtapparatuur die de grootste nationale en internationale acts waardig is. Dit jaar stonden namen als Anouk, Editors en Tiësto op het programma.

Stagelight voorziet Paaspop al lange tijd van lichtapparatuur en dit jaar was geen uitzondering. In totaal selecteerde projectmanager Hermen Klerks maar liefst 1.310 fixtures van Infinity en Showtec voor het evenement, waarmee podia en prachtige decoraties over het hele evenemententerrein werden verlicht. Daaronder waren niet minder dan 400 Showtec Spectral M800 Q4 RGBW LED buitenspots met een eerdere versie van de Spectral M800, waarvan nog eens 210 fixtures werden gebruikt. Beide modellen bieden kleurrijke spotverlichting met dim- en stroboscopische effecten. De Showtec Spectral M3000 Zoom Q4 MKII werd ook op het terrein gebruikt met 100 stuks van deze RGBW LED buitenspots die veelzijdige spot- tot washlight-effecten toevoegden dankzij hun brede, gemotoriseerde zoombereik. Meer wash-verlichting kwam in de vorm van 184 Showtec Helix S5000 Q4 fixtures voor kleurrijke wash-effecten waarbij de 5-secties van de lampen veel belichtingsmogelijkheden boden. In totaal waren er ook 48 Showtec Pixelstrip 40’s die met elk 40 individueel regelbare RGB-LED’s voor een bijna eindeloos aantal mogelijkheden zorgden.

Ook werd er op Paaspop 2024 een behoorlijk aantal fixtures van Infinity gebruikt. Dit waren onder andere 100 iB-2R moving heads die met hun haarscherpe lichtbundels, levendige kleuren en snelle bewegingen dynamische lichteffecten creëerden. Deze werden bijgestaan door 64 Furion S401 bewegende spots die nóg meer snel bewegende kleuren met extra effecten van het ingebouwde animatiewiel en gobo’s aan het podium van ‘The Silver Warehouse’ toevoegden. Met 50 iW-1915 en 48 iW-720 moving washes werden nog meer snel bewegende beam- en wash-effecten toegevoegd. De snel bewegende lichteffecten werden aangevuld met 48 iFX-615, een roterende RGBW-balk die prachtige beam- en sweep-effecten creëert, en 40 iM-2515 RGBW-matrixlichten die volledige pixelcontrole bieden. Als klap op de vuurpijl waren er 18 stuks van Infinity’s Furion vlaggenschipmodel, de S601 Profile, een volledig uitgeruste moving head met 4 bewegende bladen met dubbele as om snel verschillende vormen te creëren, een zoombereik van 6,5° tot 45°, 2 roterende gobowielen met gobo’s en Digital Motion FX.


Foto: Frans van de Wijst