Pop on Top met Showtec, Infinity en DMT

Donderdag 6 juni 2024
Pop on Top festival keerde terug naar de panoramische heuvels van Valkenburg aan de Geul en betoverde duizenden bezoekers met een mix van muziek en licht. Centraal in het succes van het festival stond Sonic Support VOF, wiens verlichtings- en LED-schermoplossingen van Showtec, Infinity en DMT het evenement omtoverden tot een onvergetelijk visueel spektakel.

Het gezinsvriendelijke evenement trok duizenden bezoekers die de regen trotseerden om op vier levendige podia te genieten van optredens van nationale en internationale artiesten, waaronder Lucas & Steve, Rowwen Hèze, Clouseau, Krezip en nog veel meer. Sonic Support VOF speelde een cruciale rol in het omtoveren van het festival tot een onvergetelijke visuele ervaring door het leveren van de benodigde licht- en LED-schermoplossingen van Showtec, Infinity en DMT.

Sonic Support VOF zette 60 DMT Premiere Series PS3.9 Blue Line LED panelen in om twee grote LED-schermen te creëren aan weerszijden van het hoofdpodium, om ervoor te zorgen dat elke toeschouwer een perfect zicht had. Deze panelen werden aangevuld met nog eens 30 DMT Premiere Series PS4.6N LED-schermen, die een visueel feest creëerden voor de aanwezigen. Alle LED-schermen werden strak in het gareel gehouden door twee Novastar VX600 videoprocessoren en één Novastar VX4S videoprocessor, waardoor een vloeiende videoweergave van hoge kwaliteit tijdens het hele evenement werd gegarandeerd.

De podiumverlichting van het festival was buitengewoon bijzonder, met een reeks geavanceerde fixtures voor het creëren van een indrukwekkende sfeer. Zestien Infinity iB-715 RGBW Beam moving heads zorgden voor ultrasnelle bewegingen en levendige kleuren, waardoor dynamische visuele effecten werden gecreëerd die elk optreden versterkten. Als aanvulling hierop waren er acht Infinity TF-300 Fresnel-fixtures met gemotoriseerde zoom en consistente kleurweergave, die voor optimale podiumverlichting zorgden en de artiesten met perfecte helderheid in de spotlight zetten.

Daarnaast creëerden zestien Showtec Phantom 3R Hybrid moving heads met gemotoriseerde zoom en dubbele prisma’s haarscherpe bundels en gedetailleerde gobo-effecten, die diepte en complexiteit toevoegden aan het lichtontwerp. Bij de opstelling hoorden ook vierenzestig Showtec Spectral M800 Q4 IP65 RGBW LED-spots, die ideaal zijn voor buitengebruik dankzij hun betrouwbare en volle kleurenmenging en robuuste prestaties in alle weersomstandigheden. Zestien Showtec Helix S5000 Q4 RGBW outdoor LED washers zorgden voor uitgebreide en levendige wash-effecten op het podium, waarbij vierentachtig Showtec Compact Par 7/15 Q4 RGBW LED pars veelzijdigheid en helderheid toevoegden, perfect voor het creëren van verschillende stemmingen en effecten.

Sonic Support VOF’s zorgvuldige selectie van verlichting en LED-schermproducten zorgde ervoor dat elk detail van het Pop on Top-festival visueel perfect tot zijn recht kwam. De combinatie van Showtec-, Infinity- en DMT-producten en professionele expertise transformeerde het evenement in een genot voor de zintuigen, boeide het publiek en verbeterde de algehele festivalervaring.