RCF op Smèrrig Halloween Festival in Nederland

Vrijdag 3 december 2021
Het Smèrrig Halloween Festival in Den Bosch werd gevierd met vier podia. Het evenement is een begrip in Den Bosch en trok dit jaar zo'n 11.000 fans naar de Brabanthallen. In een griezelige sfeer zorgden vele landelijk bekende dj's en muziekacts voor de sfeer en feeststemming. Audioapparatuur van RCF zorgde op drie van de vier podia voor het perfecte geluid. Ultrasound Productions uit Tilburg, al jaren gebruiker en officieel dealer van RCF, was verantwoordelijk voor de podiumconstructie en evenemententechniek. 

Samen met audiodesigner Wouter Smits zorgde Ultrasound Productions voor de rigging, kalibratie en ondersteuning van de systemen tijdens het evenement. In de Brabanthallen stonden in totaal vier podia ter beschikking van de acts. Een groot hoofdpodium en drie kleinere podia, waarvan er één was ontworpen als een 360°-podium.

Geert Maes, Sales Manager bij Ultrasound Productions, over de productie: "We gebruiken al jaren RCF-apparatuur en hebben met onze voorraad bijna de hele productie kunnen dekken. De luidsprekers van RCF zijn gebruiksvriendelijk en beschikken over veel slimme rigging-oplossingen die het opzetten en afbreken vereenvoudigen. Het geluid van de systemen is natuurlijk, zoals altijd bij RCF, zeer overtuigend. Zoals altijd bij RCF-apparatuur, gebruikten we RCF's eigen besturingstool RDNet, wat de bediening van de hele installatie eenvoudig maakte en ook kan worden gebruikt om lastigere opstellingen zoals de 360° Stage 2 met succes te implementeren."

Op het grootste podium, de Mainstage, werden 2x 10 RCF HDL 50A 4K units, de grootste en krachtigste line array module in de HDL range, links en rechts van het podium gebruikt als line arrays. De diepe klanken werden verzorgd door 12x RCF SUB 9007-AS subs. 2x RCF TT 5A werden gebruikt als infill, 2x RCF TTL-6A units als outfill. De monitoring op het podium is gerealiseerd door het Ultrasound Productions team met 6x RCF TT25-CXA monitoren en 2x RCF SUB 9004-AS subs. Voor de besturing werd 1x RCF Control 8 unit met RCF's eigen RDNet besturing gebruikt.

Stage 2 was het 360°-podium, wat voor een aantal uitdagingen zorgde voor Ultrasound Productions om een gelijkmatige audioverspreiding voor het publiek te garanderen, terwijl er toch voldoende afscheiding was van de andere podia. Het team gebruikte daarbij zoals gezegd een RCF Control 8-eenheid met RDNet om een perfecte afstemming te garanderen. Het audiosysteem bestond uit 2x 10 RCF HDL 30A units als line arrays, 12x RCF 9004-AS subs, 2x RCF TT 22A units als infill en 8x RCF TT 08A als outfill. Voor monitoring op het podium werden 4x RCF TT25-SMA-monitoren gebruikt.

De derde stage was conventioneel uitgerust met frontale geluidsversterking. Ultrasound Productions gebruikte 4x RCF TTL-6A-modules als hoofd-PA plus 4x RCF SUB 9007-AS-subs en 2x RCF TT25-CXA-eenheden als monitor op het podium.

Een video van het geslaagde feest vind je hier: VIDEO SMERRIG HALLOWEEN

Meer informatie over Ultrasound vind je hier: https://ultrasound-productions.nl/
Informatie over de producten van RCF vind je hier: https://www.rcf.it/de_DE//products/pro-sound/hdl-series