Rodahal investeert in dBTechnologies PA-systeem en laat zien wat het kan

Dinsdag 14 juni 2022
De eigenaren van evenementenlocatie Rodahal in Kerkrade hebben geïnvesteerd in een nieuw PA-systeem van dBTechnologies als vaste installatie in hun locatie. De operators van Rodahal zijn al jaren enthousiaste gebruikers van dBTechnologies luidsprekersystemen. Op zoek naar een systeem voor installatie in de Rodahal, was de keuze voor een dBTechnologies VIO-systeem snel gemaakt. De implementatie en installatie werden uitgevoerd door de firma Cuesale, met haar twee directeuren Harold Pols en Hugo van Dijk.

De Rodahal, met een capaciteit van 4.500 bezoekers, is ontworpen door architect Laurens Bisscheroux. Sinds de opening in 1966 hebben vele internationale sterren in de zaal opgetreden. Voor de modernisering heeft de huidige eigenaar, de VanMelickGroep, samen met Cuesale gekozen voor een actief 3-weg VIO line array systeem gecombineerd met Ingenia modules. Op het podium in de zaal zijn twee line arrays met in totaal 16x VIO L212-A modules geïnstalleerd, gecombineerd met 12x VIO S218 subwoofers. Vier Ingenia IG3T-units completeren de installatie als delay-luidsprekers. Zes VIO L210-modules worden gebruikt als infill.

Tijdens de Demo Day van dBTechnologies in de Rodahal, die begin mei plaatsvond, konden veel professionals uit de evenementenbranche de VIO-systemen testen onder realistische omstandigheden, om zo hun uitstekende kwaliteit ervaren. Daarnaast konden bezoekers uit de eerste hand meer features zien, zoals ongecompliceerde rigging en de mogelijkheden van de Aurora Net control tool, die in de huidige versie het OSC-protocol ondersteunt.

Harold Pols van Cuesale over de installatie: “We zijn al lang overtuigd gebruikers van producenten van dBTechnologies en zijn overtuigd van de VIO-serie. De installatie is stressvrij en het systeem is verbluffend in het dagelijkse gebruik. Door hun flexibiliteit bieden de VIO-systemen uitstekende prestaties en geluidskarakteristieken op zeer verschillende evenementen. Zeker bij het gebruik van een systeem als vaste installatie op een evenementenlocatie was dit cruciaal voor de opdrachtgever en voor ons. Tegelijkertijd zijn we heel flexibel en kunnen we, afhankelijk van het evenement, probleemloos andere dBTechnologies-systemen als ad-on gebruiken.”

Op de foto van links naar rechts: Rob Pigmans (Sales Manager Netherlands, dBTechnologies), Harold Pols (Cuesale), Hugo van Dijk (Cuesale)

Meer informatie op www.cuesale.com