Roland V-160HD Streaming Video Switcher

Dinsdag 15 juni 2021
Roland kondigt de V-160HD Streaming Video Switcher aan, de nieuwste toevoeging aan de gerespecteerde V-serie van meerkanaals HD video switching producten van het bedrijf, en de eerste met ingebouwde streamingmogelijkheden. 

De V-160HD is perfect afgestemd op moderne hybride producties. Hij laat je toe om in Full HD verbinding te maken met een live publiek, via uitgebreide HDMI en SDI I/O, én tegelijkertijd te streamen naar elk populair webplatform via USB-C. De V-160HD beschikt ook over een video-effects engine met acht lagen, een 40-kanaals digitale audiomixer en geïntegreerde PTZ-camerabesturing, plus cue-control van de nieuwste generatie, en automatiseringstools voor liveshows die zware productietaken eenvoudig maken. 

De V-160HD is compact, draagbaar en eenvoudig te bedienen. Hij combineert de betrouwbare hardwarefuncties die nodig zijn om live-producties vlekkeloos uit te voeren, met de livestreamingmogelijkheden van computersystemen.  Hoewel software workflows prima zijn voor online evenementen, levert de V-160HD de professionele essentie om zowel de in-person als web streaming componenten van een hybride live evenement aan te kunnen, compleet met de mogelijkheid om de content aan te passen voor elk publiek. 

Met zijn uitgebreide connectiviteit en krachtige real-time processing is de V-160HD klaar voor vrijwel elke productie. Je kunt acht HDMI-bronnen en acht SDI-bronnen in Full HD mixen, zelfs met onderling verschillende framesnelheden en color spaces. Vier van de HDMI-ingangen zijn voorzien van ingebouwde scalers voor een probleemloze interface met computers, tablets, smartphones, gameconsoles en oudere 4:3-apparaten. En er zijn in totaal zeven uitgangen - drie HDMI, drie SDI en één USB-C - beschikbaar voor het voeden van programmadisplays, extra monitoren, multi-view producer-displays, streaming software, recorders en meer.

Dankzij de geavanceerde workflowtools van de V-160HD kan één enkele operator meerdere functies met één knopdruk uitvoeren. De 30 preset geheugens en de krachtige effects engine werken samen en bieden naadloze scènewisselingen, inclusief de synchronisatie van de overgang van alle compositielagen bij de program output. De 100 macro's gaan nog dieper en bieden met één druk op de knop de controle over complexe actielijsten, zoals switching, DSK aan/uit, afstellen van audiomixing, PTZ-camerabewegingen en nog veel meer.

De V-160HD maakt zijn debuut met een baanbrekende sequencerfunctie die presets en macro's nog krachtiger maakt. Tot 1000 steps kunnen in de sequencer worden opgenomen, en elke stap kan zowel presets als macro's bevatten. Als cues eenmaal zijn ingesteld in de sequence list, kunnen ze in volgorde worden geactiveerd tijdens een evenement met behulp van de Next-knop op het paneel.

De indrukwekkende effects engine van de V-160HD omvat acht compositielagen die kunnen worden toegewezen aan de Program en Sub-Program outs. Vier picture-in-picture vensters, downstream key layers, 16 opslagplaatsen voor stills met ondersteuning voor transparante PNG-beelden en nog veel meer zijn beschikbaar om te voldoen aan de creatieve behoeften van elke klant.

De V-160HD is uitgerust met dezelfde plug-and-play verbindingstechnologie als webcams. Hij stelt gebruikers in staat om evenementen te streamen met 30/60 FPS in Full HD en een wereldwijd publiek te bereiken. Sluit gewoon de USB-C-uitgang aan op een computer en begin met streamen via Zoom, Microsoft Teams, YouTube, Facebook Live of een ander platform dat een webcam als bron kan gebruiken.

Met de 40-kanaals digitale audiomixer van de V-160HD, die geluid van studiokwaliteit biedt, kunnen signalen worden gemixt: van alle 16 video-ingangen, USB-C, en microfoons én apparaten op lijnniveau die zijn aangesloten op de twee gebalanceerde XLR combo- en stereo RCA-ingangen. En met het gemak van ingebouwde Bluetooth is het ook mogelijk om draadloos muziek en andere geluidsbronnen te streamen vanaf een telefoon of tablet.

De V-160HD beschikt over uitgebreide PTZ (pan-tilt-zoom) camera-integratie met on-board ondersteuning voor geselecteerde Canon, JVC, Panasonic, Sony, PTZOptics, Avonic, en VISCA-compatibele PTZ LAN-camera's. Verschillende merken kunnen worden gemixt en gecombineerd, en tot 16 PTZ-camera's kunnen gelijktijdig worden bediend.

De V-160HD bevat ook handige productiehulpmiddelen, zoals de ondersteuning voor een tally-licht, triggering van Atomos-recorders op afstand, RS-232- en GPIO-poorten, en nog veel meer. En met de gratis afstandsbedieningssoftware voor macOS, Windows en iPad kunnen gebruikers hun workflow verbeteren via een grote grafische interface op een computer of iPad. 

Bezoek proav.roland.com/global/ voor meer informatie over de Roland V-160HD Streaming Video Switcher.