Talpa Network kiest voor MediaLab als mediamanagement-platform

Mediabedrijf Talpa Network en digitaal platform MediaLab gaan een nieuwe overeenkomst aan voor het aanleveren, opslaan en managen van mediacontent van de organisatie. Vanaf dit kwartaal wordt het mediamanagement-platform gebruikt voor veel van de nationale en internationale mediaflows van Talpa Network.

“Wij werken al sinds 2010 met MediaLab samen en dat werkt omdat het DNA van onze organisaties op elkaar lijkt: we willen beiden innoveren en geloven in de kracht van eenvoud. Vroeger was MediaLab voor ons alleen een tool om bestanden te delen, maar recentelijk hebben we de samenwerking niet alleen verlengd maar ook uitgebreid. In de nieuwe setup wordt onze configuratie robuuster en sneller en we gaan veel meer dan Filesharing doen. De belangrijkste reden daarvoor is het enthousiasme van de gebruikers, onze makers binnen Talpa Network: zij werken naar volle tevredenheid met MediaLab, vooral vanwege de eenvoud en intuïtieve bediening” aldus Ewoud Flameling, Manager Production Technology bij Talpa Network. 

De eerste samenwerking tussen Talpa Network en MediaLab stamt uit 2010, toen er werd gezocht naar een oplossing voor het delen van videoclips met externe partijen en sponsoren. Later werd MediaLab het aanleverplatform voor diverse programma’s van SBS, waaronder de nieuwsprogramma’s op SBS6. Vanaf nu wordt het platform, naast RTL en publieke omroepen, ook door Talpa Network gebruikt voor het aan- en doorleveren van content binnen de organisatie.

Medio 2020 benaderde Talpa Network MediaLab voor het centraliseren en toekomstbestendig maken van hun mediaworkflows. Het resultaat: het hybride mediamanagement-platform dat nu in gebruik is genomen. “Met ons platform bieden we een veilige en gebruiksvriendelijke oplossing voor het uitvoeren van technische workflows”, vertelt Hans de Heus, CEO van MediaLab. “Eerst hebben we in kaart gebracht hoe de verschillende flows lopen en wat de use cases per afdeling waren. Daarna was het zaak om deze per case te optimaliseren, zodat we Talpa Network een future-proof oplossing konden bieden.”

Een belangrijk voordeel is dat MediaLab optimaal gebruikmaakt van de bestaande infrastructuur van de klant. CTO Pepijn Over legt uit: “Met ons Hybrid Cloud-concept kunnen we de infrastructuur van MediaLab altijd aanpassen naar de specifieke situatie bij de klant. Zo heeft Talpa Network echt de volgende stap genomen in het aan- en uitleveren van content, zowel op het gebied van veiligheid en snelheid als in gebruiksgemak.”

De match tussen de twee organisaties was er vanaf het begin, vertelt De Heus: “Door onze praktijkervaring bewegen we gemakkelijk mee met de ontwikkelingen. Een bedrijf als Talpa Network zit nooit stil, en daar kunnen we door het persoonlijke contact snel op anticiperen. Ook in onze dienstverlening.”

Over MediaLab
MediaLab biedt het beste digitale platform om al je professionele mediaworkflows te managen. Met haar veilige cloudoplossing kunnen zowel interne teams als externe stakeholders gemakkelijk geüploade mediabestanden en branded content bekijken, controleren, ordenen, delen en opslaan. Haar geautomatiseerde go-to-market-workflows, gemakkelijk gebruikersbeheer en geavanceerde features zorgen ervoor dat MediaLab de onbetwiste nummer één in media-cloudoplossingen is. Verschillende grote internationale cliënten, waaronder filmproductie-, media- en retailbedrijven maken al gebruik van onze oplossing, die 100% voldoet aan Europese wetgeving op het gebied van encryptie, privacy en AVG. MediaLab is gevestigd in Amsterdam, bestaat inmiddels ruim 14 jaar en is in 2020 verzelfstandigd van moederbedrijf PQR.
 

Wed, 10-November-2021 14:37

Algemene voorwaarden | privacy statement