Unified Virtual Channel: streaming meets lineaire televisie

Donderdag 26 januari 2023
Unified Streaming, een innovator op het gebied van videostreamingtechnologieën, lanceert Unified Virtual Channel, een nieuwe OTT-only softwareoplossing die een traditionele tv-achtige ervaring levert. De oplossing hergebruikt en mixt vooraf gecodeerde media-items, die eerder zijn voorbereid voor VOD-streaming, tot een live lineaire stream. Omdat de API eenvoudig kan worden geïntegreerd in nieuwe en bestaande streamingworkflows, bespaart het product bedrijven veel tijd en moeite.

Content-eigenaren kunnen snel alle soorten kanalen maken (FAST, live-evenementen, sport, kinderen, pop-up, enz.) en live-, episodische en bingeable-shows combineren tot gepersonaliseerde kanalen. Om te beginnen hebben gebruikers een bibliotheek met kant-en-klare VOD-inhoud nodig; een livestream (om VOD met live te mixen); afspeellijsten; en inzicht in hoe een API verbinding maakt met software. Het kanaal starten betekent alleen een afspeellijst (VOD, live of een combinatie van beide) naar de API sturen. Unified Virtual Channel scant, synchroniseert en hecht de inhoud. Als je naadloos wil overstappen naar een andere afspeellijst, hoef je alleen maar een nieuwe afspeellijst te verzenden. Met Unified Virtual Channel kunnen klanten nieuwe doelgroepen aantrekken, advertenties targeten en uitbreiden naar nieuwe wereldwijde markten.

De oplossing versnelt het maken van kanalen. In plaats van dagen of weken kunnen kanalen in minuten of uren bekeken worden. De oplossing is een evolutie: van de risicovolle, dure manier om inhoud te leveren, naar een low-risk, goedkope benadering die prioriteit geeft aan bruikbaarheid en veelzijdigheid. 

Unified Virtual Channel helpt content gemakkelijk aan te passen, te lokaliseren en er geld mee te verdienen. De oplossing maakt contentcuratie mogelijk op basis van kijkgeschiedenis, interesses, demografische gegevens en meer. Eigenaren van inhoud kunnen advertenties, teasers, trailers en programma's targeten die resoneren met specifieke doelgroepen. Gebruikers zoals eigenaren van inhoud; dienstverleners, telco's, kabelexploitanten, streamingdiensten, organisatoren van evenementen en omroepen kunnen allemaal de software gebruiken om relevant te blijven en kanalen te genereren die een menigte trekken.

“Virtual Channel is een coole oplossing die het eenvoudig maakt om een ??hybride kanaal te creëren op basis van een VOD-catalogus en live content. Het maakt gebruik van technologieën die worden gedeeld door Unified Streaming-oplossingen, waardoor het gemakkelijk te hanteren is”, zegt bètatester Jonathan Sillan, Senior Video Engineer bij Bedrock Streaming.

“Met deze nieuwe op API gebaseerde aanpak hebben we geprobeerd het zo eenvoudig en ongecompliceerd mogelijk te maken om nieuwe virtuele kanalen te lanceren. We zijn erg verheugd om te zien op welke innovatieve manieren onze klanten het zullen gebruiken”, besluit Mark Ogle, Senior Engineer en hoofdontwikkelaar van Unified Virtual Channel bij Unified Streaming.