Yamaha verwelkomt de HS3 en HS4 in zijn serie actieve monitoren

Donderdag 16 november 2023
Yamaha heeft de introductie aan van zijn nieuwe HS3- en HS4-aangedreven studiomonitors aangekondigd, waarmee het kenmerkende geluid van de HS-serie naar een zo breed mogelijk scala aan makers, editors en producenten wordt gebracht, zonder concessies te doen aan kwaliteit of flexibiliteit.

De iconische witte woofer en het kenmerkende geluid van Yamaha's nearfield-referentiemonitors zijn sinds de jaren zeventig een industriestandaard, dankzij hun uitzonderlijke nauwkeurigheid. De HS-serie, geïntroduceerd in 2013, is ontworpen om eerlijke, nauwkeurige reproductie te leveren, waardoor makers er volledig op kunnen vertrouwen dat wat ze horen een waarheidsgetrouwe weergave van het geluid is.

De HS3 en HS4 breiden een assortiment uit dat wordt vertrouwd door 's werelds beste audio-ingenieurs, producenten en artiesten, en leveren de hoogwaardige kenmerken van de HS-serie in een compactere vorm die voldoet aan de behoeften van makers die beperkte ruimte hebben, maar geen compromissen sluiten over de kwaliteit van het toezicht. De HS3 en HS4 worden per paar verkocht en zijn voorzien van een hoogwaardige klasse D-eindversterker, die in de linkerluidspreker is geplaatst. Deze wordt met een eenvoudige luidsprekerkabelaansluiting aan de rechterluidspreker gekoppeld.

De HS3 is voorzien van een driver van 3,5 inch en een soft dome-tweeter van 0,75 inch, terwijl de HS4 een driver van 4,5 inch en een soft dome-tweeter van 1 inch heeft. Yamaha's gepatenteerde Twisted Flare Port-technologie vermindert het luchtturbulentiegeluid in de achterste basreflexpoort en zorgt voor heldere en nauwkeurige bassen.

Het achterpaneel van de linkerunit is voorzien van een stereocombinatie XLR/TRS-phone, RCA- en mini-jacks, waardoor aansluiting op een breed scala aan professionele en consumentenapparatuur mogelijk is, plus drieweg Room Control- en High Trim-schakelaars om het geluid aan te passen aan elke omgeving, zoals het verminderen van overdreven lage tonen wanneer luidsprekers naast muren worden geplaatst. De volumeregeling, aan/uit-functie en hoofdtelefoonaansluiting zijn handig aan de voorkant geplaatst.

De HS3 en HS4 zijn gehuisvest in de bekende, oogstrelende, nauwkeurig ontworpen kasten en leveren uitstekende resolutie, geluidsbeeld, diepte en een vlakke respons over alle bandbreedtes zonder geluidskleuring, maar zijn toch compact en licht genoeg om op elke locatie te worden gebruikt.

Verkrijgbaar in een keuze uit zwarte of witte behuizingen, de HS3 kost €249EUR per paar en de HS4 €289EUR per paar. Prijzen zijn ex BTW.