Ziggo Dome installeert oordoppenautomaten van Alpine

Woensdag 27 maart 2024
Na een korte test periode verspreid over het land zijn in de Ziggo Dome  vanaf vandaag maar liefst zes automaten beschikbaar waarbij bezoekers van concerten Alpine PartyPlugs kunnen aanschaffen. Door gehoorbescherming op deze manier groots en prominent aan te bieden wordt er een extra stap genomen in de bewustwording van de noodzaak om gehoorbescherming serieus te nemen. Dit alles zorgt ervoor dat de bezoekers van de Ziggo Dome veilig kunnen genieten van de mooiste optredens.

Alpine heeft de ambitie om uiteindelijk in alle Nederlandse concertzalen en poppodia oordoppenautomaten te plaatsen, om zo mensen hun hele leven te laten genieten van muziek én zodat het convenant ter preventie van gehoorschade laagdrempelig kan worden nageleefd.

Rick Gemser, Head of Commerce van Ziggo Dome: “Wij vinden het belangrijk dat bezoekers op een prettige en veilige manier kunnen genieten van livemuziek. Gehoorbescherming is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering bij concerten. Vandaar dat we al lange tijd op diverse locaties in ons gebouw kwalitatieve gehoorbescherming aanbieden. Door de installatie van deze zes nieuwe oordoppenautomaten van Alpine, verspreidt door het hele gebouw, wordt het nog makkelijker gemaakt om gehoorbescherming aan te schaffen.”

Straks op meer dan 25 plekken oordoppenautomaten
Het heeft Alpine, specialist in gehoorbescherming, ruim een jaar gekost om de speciale oordoppenautomaat te ontwikkelen. Dit omdat deze er niet alleen aantrekkelijk uit moet zien, maar ook gemakkelijk in gebruik moet zijn voor de locatie zelf. Arthur van Keeken, CEO van Alpine: “We zien gelukkig al steeds meer dat het heel gewoon wordt om over gehoorbescherming te praten. Maar er naar handelen is een tweede.  Dat maken we nu extra makkelijk in de Ziggo Dome. Wil je echt veilig genieten van de muziek, dan is het gewoon verstandig om een setje oordoppen aan te schaffen.” 

Alpine is op dit moment met meerdere concertzalen en poppodia in Nederland en daar buiten in gesprek en verwacht dat er dit jaar meer dan 40 oordoppenautomaten worden geplaatst.