Wereldprimeur Broadcast Rental en Ben de Graaf

Donderdag 14 april 2016
Broadcast Rental heeft tijdens de interland Nederland - Frankrijk op 25 maart jl. gezorgd voor een wereldprimeur.  Voor het eerst werd de in eigen huis ontwikkelde draadloze shading voor de Canon C300 camera toegepast in een MōVI Stabilizer langs het veld. Hierdoor is het mogelijk deze camera in te regiewagen te matchen met de overige camera’s in de registratie.
 

Cameraman Ben de Graaf, bekend van zijn beroemde ‘one take openingsshot’ bij de Klassieker Feyenoord-Ajax in het najaar 2014, werkte tijdens deze wedstrijd met zijn customized MōVI met daarin een Canon C300. Door van deze compacte camera gebruik te maken is De Graaf in staat om zich enorm snel te bewegen en soepel achter spelers aan te rennen. De shots zijn uniek en geven de kijker de beleving zich tussen de spelers en op het voetbalveld te begeven, de beelden worden vaak vergeleken met voetbal videogames.
 
Vanaf het eerste gebruik van deze configuratie was Broadcast Rental betrokken voor de draadloze verbinding naar de reportagewagen. Nu is het daarbij ook gelukt om de shading van de camera draadloos te realiseren. Voorheen viel de shading van deze camera noodzakelijkerwijs onder het takenpakket van de cameraman. Deze kan tijdens het draaien zijn focus echter beter richten op het maken van mooi beeldmateriaal. Met behulp van het draadloze shading systeem dat Broadcast Rental in eigen huis heeft ontwikkeld zijn de beeldtechnici in de reportagewagen in staat de shading van de camera te verzorgen en deze dus te matchen met de overige camera’s. Onder andere bij wisselende lichtomstandigheden biedt draadloze shading veel flexibiliteit voor zowel de regisseur als de cameraman.
 
Broadcast Rental is gespecialiseerd in draadloze cameratechniek en ontwikkelt in nauwe samenspraak met cameramensen en regisseurs nieuwe toepassingen voor camera’s om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van techniek en talenten. Eerder ontwikkelde Broadcast Rental draadloze toepassingen voor de veelgebruikte LDK en LDX camera’s van Grass Valley en voor de Sony PDW 700 ENG camera’s.