Panasonic: pionier in lasertechnologie

Lees het artikel in PDF

De recente uitbreiding van laserprojectoren maakt duidelijk dat Panasonic de kaart van de laserlichtbron heeft getrokken en rotsvast gelooft in haar toekomst. Helderheid is daarbij nog altijd een belangrijke pijler, zo blijkt in gesprek met Karl Everaert (Benelux Country Manager).

Het unieke Panasonic ontwerp van de laser projector met fosforwiel garandeert een consistente beeldkwaliteit, kleur en helderheid, wat nuttig is wanneer meerdere projectoren tegelijk worden gebruikt. Karl Everaert, Benelux Country Manager bij Panasonic getuigt: "Panasonic is de laatste jaren met name sterk als het gaat om het produceren van projectoren met een hoge helderheid. De nieuwe PT-RQ32K projector bijvoorbeeld, levert 27.000 lumen bij een 4K-resolutie van 5.120 x 3.200 en is speciaal ontworpen voor evenementen, organisatie en verhuur. Deze nieuwste telg vormt een geweldige aanvulling op ons assortiment, naast de twee laserprojectors met 31.000 lumen in WUXGA (PT-RZ31K) en SXGA+ (PT-RS30K)."

Onderhoudsvrij

Tegelijkertijd blijft Panasonic (in Nederland o.a. geleverd door Output Professional Audio, Video & Lighting)) ook voortdurend streven naar compactere modellen in het laser assortiment , zoals de nieuwste PT-RZ970-serie (drie modellen met maximaal 10.400 lm), de PT-RZ770-serie (twee modellen met maximaal 7.200* lm) en de PT-RZ660-serie (twee modellen met maximaal 6.200* lm). Everaert gaat verder: "Naast een pijler als helderheid, blijven onze R&D afdelingen uiteraard ook verder ontwikkelen op de troeven van de laser technologie als onderhoudsvrije werking, lange levensduur, stroomverbruik en minimale warm-up en cool-down tijden. De lamp van een conventionele projector wordt normaliter vervangen wanneer de helderheid tijdens de werking terugvalt tot 50% van zijn initi�le output, wat neer komt op een lamp-levensduur tussen de 1.500 en 6.000 uren. Voor een onderhoudstijdstip bij een laser van Panasonic streeft men naar minimaal 20.000 uren."

Onmiddellijke werking

De lasertechnologie staat verder garant voor een onmiddellijke werking van de projector. Everaert: "Een conventionele projector heeft bij het opstarten tot twee minuten nodig om een operationele helderheid te bereiken. De laser projector daarentegen functioneert al bij een lagere temperatuur en biedt daarom onmiddellijk aan- en uitfuncties en energiebesparende shutter-technologie. Tot slot zullen conventionele projectoren steeds altijd 100% van hun stroombehoefte benutten en 100% van de helderheidscapaciteit inzetten, terwijl laser technologie zelf bepaalt wanneer 100% stroom moet ingezet worden om uiterste helderheid te bezorgen, bijvoorbeeld bij een 100% wit beeld. Om een typische beeldenmix van lichte en donkere beelden te projecteren zal een LED-laser dus zijn stroomverbruik automatisch aanpassen."

 

 
<
Lees verder: Rolight: heel blij met Christie

Facebook

Aanbevolen

Gratis AV & Entertainment ontvangen

Vul hier uw emailadres in en u wordt op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes op AV gebied én ontvangt tevens de gratis digitale editie van AV & Entertainment